239
Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου το #μένουμε_σπίτι πήγε παραλία, από τον Φλοίσβο μέχρι τη Βουλιαγμένη και αλλού | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Οι Ελληνες δεν καταλαβαίνουν – Μητσοτάκης: κλείνουν και οι οργανωμένες παραλίες

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2020, 20:05
Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου το #μένουμε_σπίτι πήγε παραλία, από τον Φλοίσβο μέχρι τη Βουλιαγμένη και αλλού
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Οι Ελληνες δεν καταλαβαίνουν – Μητσοτάκης: κλείνουν και οι οργανωμένες παραλίες

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2020, 20:05

Για μια ακόμη φορά, το Σάββατο, δυστυχώς αναρίθμητοι πολίτες —Ελληνες της διπλανής πόρτας— έδειξαν ότι δεν καταλαβαίνουν. Τις προηγούμενες ημέρες είχαν κατακλύσει τις καφετέριες, αντί να αυτοπεριοριστούν εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού και παρά τις δραματικές εκκλήσεις των υγειονομικών αρχών να μείνουν στο σπίτι. Τώρα, με τα καφέ και τα εστιατόρια κλειστά, έσπευσαν να γεμίσουν ασφυκτικά τις παραλίες της Αττικής και όχι μόνο, αποδεικνύοντας ότι είτε δεν έχουν καταλάβει τον κίνδυνο της διασποράς του Covid-19 στη χώρα, είτε αδιαφορούν.

Εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό —ένα «μικρό καλοκαίρι» που θα διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο— χιλιάδες γέμισαν τις οργανωμένες και άλλες παραλίες της Αττικής, συνεχίζοντας να γράφουν την εθνική υπόθεση του #μενουμε_σπιτι στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, αν και εν προκειμένω επρόκειτο για σαγιονάρες.

Μόνο στην πλαζ της Βουλιαγμένης κόπηκαν 2.500 εισιτήρια!

Υπό αυτές τις συνθήκες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το βράδυ του Σαββάτου εντολή να κλείσουν από την Κυριακή όλες οι οργανωμένες παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα, όπως ανακοίνωσε σε tweet του.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή και απαιτεί υπευθυνότητα από όλους. Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων» είπε ο κ. Μητσοτάκης, αν και μία περιήγηση στο ελληνικό Instagram, το οποίο γέμισε με αμέτρητες πόζες από τις παραλίες, θα πρέπει μάλλον να τον ανησυχήσει για τον βαθμό που οι πολίτες μπορούν να επιδείξουν τη στοιχειώδη υπευθυνότητα.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή και απαιτεί υπευθυνότητα από όλους. Αποφεύγουμε τους δημόσιους χώρους με πολύ κόσμο. Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων», έγραψε στο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...