583
Οι πρωταγωνιστές της δημοφιλούς σειράς: «Οι άνθρωποι αναζητούν νέους Ρομπέν των Δασών» | La Casa de Papel/Vancouver media

Οι αντιήρωες του Casa del Papel επιστρέφουν

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2019, 13:17
Οι πρωταγωνιστές της δημοφιλούς σειράς: «Οι άνθρωποι αναζητούν νέους Ρομπέν των Δασών»
|La Casa de Papel/Vancouver media

Οι αντιήρωες του Casa del Papel επιστρέφουν

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2019, 13:17

Φοράνε μάσκες του Σαλβαδόρ Νταλί, τόσο οι ίδιοι όσο και οι όμηροι τους, για να μπερδεύουν τους διώκτες τους ενώ φέρουν όλοι ονόματα πόλεων για να διατηρήσουν την ταυτότητά τους μυστική. Και ακολουθούν (σχεδόν) πάντα τις υποδείξεις του αρχηγού – «Καθηγητή» τους ο οποίος τους υπόσχεται μια ζωή γεμάτη πλούτο.

Σε αντίθεση με όσα υποδηλώνει ο πρωτότυπος τίτλος, Casa del Papel (Το Χάρτινο Σπίτι) η διάσημη ανά την υφήλιο, πλέον, σειρά του Netflix φαίνεται πως έχει ισχυρά θεμέλια, κάθε άλλο παρά χάρτινα, δεδομένου ότι βασιζόμενη σε διάφορα εικονιστικά στοιχεία μετατράπηκε σε μια παγκόσμια επιτυχία που ανήκει πλέον στο συλλογικό φαντασιακό.

Και «Η Τέλεια Ληστεία», όπως αποδόθηκε στα ελληνικά ο ισπανικός τίτλος, είναι ένα σίριαλ το οποίο συνεχίζεται ακριβώς λόγω της αναπάντεχης και τεράστιας επιτυχίας που σημείωσε. Εξερράγη στα χέρια του δημιουργού του Αλεξ Πίνα, αφότου άρχισε να προβάλλεται μέσω του Netflix, και μέσα σε λίγες ημέρες μεταλλάχτηκε από ισπανικό σε παγκόσμιο φαινόμενο.

Το δεύτερο μέρος της «Τέλειας Ληστείας» ολοκληρώνεται με την εκτύπωση και αρπαγή ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Ισπανίας και τη φυγή των δραστών στα πέρατα του κόσμου. Η σύλληψη, όμως, ενός εξ αυτών (του Ρίο) αρκεί και για να συνεχιστεί σειρά και για να επανενωθούν τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας για να σώσουν τον σύντροφό τους, σχεδιάζοντας ένα νέο χτύπημα στην Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας αυτή τη φορά.

Στη σκηνή εισέρχονται νέα πρόσωπα, νέες πόλεις, δηλαδή, το Παλέρμο, η Μπογκοτά και η Μασσαλία. Το τρίτο μέρος της σειράς θα είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα του Netflix από την 19η Ιουλίου, με τον αμερικανικό κολοσσό του streaming να προσφέρει, όπως πάντα, και τα οχτώ επεισόδια μαζί για να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στους φανατικούς του αποκαλούμενου binge watching.

H συμμορία επιστρέφει για να σώσει τον Ρίο (δεξιά)

Τις νέες περιπέτειες του «Καθηγητή» και των πιστών του πόλεων τις αφηγείται η Τόκιο την οποία υποδύεται η Ούρσουλα Κορμπερό. Γνωρίζοντας πως πλέον είναι γνωστή, αν όχι διάσημη, σε ολόκληρο τον κόσμο (δεδομένου ότι το Netflix έχει περισσότερους από 150 εκατ. συνδρομητές από 190 χώρες ενώ το Casa del Papel είναι η πιο επιτυχημένη μη αγγλόφωνη σειρά του) αποκάλυψε, μιλώντας στην Corriere della Sera, πως η επιτυχία «υπήρξε ιλιγγιώδης και το να ανακτήσω την ισορροπία μου δεν ήταν απλή υπόθεση. Αλλά η Τόκιο με βοήθησε να μεγαλώσω. Είμαι αδύνατη και μικροκαμωμένη και πάντα αισθανόμουν αδύναμη σωματικά αλλά η Τόκιο μου έμαθε πως η πραγματική δύναμη προέρχεται από μέσα μας».

Αναφερόμενη στην ισχυρή παρουσία των γυναικών στη σειρά η ισπανίδα ηθοποιός υποστήριξε πως «το Casa del Papel δεν είναι μια φεμινιστική σειρά, αντιθέτως, υπάρχει πολλή τεστοστερόνη στην ατμόσφαιρα. Αλλά σίγουρα έχει και ισχυρές γυναικείες παρουσίες, γυναίκες που αναζητούν το χώρο τους, υπερασπίζονται τις αρχές τους και αγωνίζονται για τα ιδανικά τους».

Η αγαπημένη σε όλους Τόκιο εν δράσει

Στην ιταλική εφημερίδα μίλησε και ένα από τα νέα πρόσωπα της σειράς, ο Λούκα Πέρος, ο οποίος παρότι είναι ο τελευταίος που εισήλθε στη συμμορία έδωσε την πιο αναλυτική εξήγηση για την επιτυχία του Casa del Papel. «Οι μεγάλες τράπεζες οδηγούν στη φτωχοποίηση τις μεσαίες τάξεις, οι πολιτικοί δίνουν υποσχέσεις που δεν τηρούν, μια χούφτα ανθρώπων κρατάει στα χέρια της τα πλούτη όλου του κόσμου, οι φτωχοί πληθαίνουν. Οι άνθρωποι έχουν κουραστεί από τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες και αναζητούν νέους Ρομπέν των Δασών. Στα μάτια των τηλεθεατών δεν είναι ληστές αλλά ήρωες» υποστήριξε ο 43χρονος (γεννημένος στο Ζάγκρεμπ) ηθοποιός ο οποίος για τις ανάγκες του ρόλου μετονομάστηκε σε Μασσαλία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...