247
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης φιλά το χέρι του Ιερώνυμου στην τελετή των Θεοφανίων. Άλλοι σεβάστηκαν τον νόμο και δεν πήγαν | Facebook/Κυριάκος Βελόπουλος

O Βελόπουλος επιδεικτικά στη Μητρόπολη για τα Θεοφάνια – φυσικά χωρίς μάσκα

Protagon Team Protagon Team 6 Ιανουαρίου 2021, 18:49
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης φιλά το χέρι του Ιερώνυμου στην τελετή των Θεοφανίων. Άλλοι σεβάστηκαν τον νόμο και δεν πήγαν
|Facebook/Κυριάκος Βελόπουλος

O Βελόπουλος επιδεικτικά στη Μητρόπολη για τα Θεοφάνια – φυσικά χωρίς μάσκα

Protagon Team Protagon Team 6 Ιανουαρίου 2021, 18:49

Αν υπάρχει ένα πολιτικό επιστέγασμα στην αποτυχία να ελεγχθεί η κινητικότητα τα Θεοφάνια, και φυσικά τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού — μάσκες, social distancing κλπ.— ήταν η παρουσία του Κυριάκου Βελόπουλου στη μητρόπολη Αθηνών, μολονότι υποτίθεται ότι ναοί θα ήταν κλειστοί σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της διασποράς της επιδημίας.

Βρίσκοντας ευκαιρία να «πουλήσει» Ορθοδοξία, πίστη και άλλα τέτοια, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έσπευσε το πρωί στον εμβληματικό ναό των Αθηνών και συμμετείχε σε μια τελετουργία που με βάση τις αποφάσεις της κυβέρνησης ήταν παράνομη.

Ως γνωστόν, η κυβέρνηση αποφάσισε να είναι κλειστές οι εκκλησίες αυτή την εβδομάδα αλλά η αρχιεπισκοπή με εγκύκλιό της είπε ότι μπορούν να ανοίξουν —παρά τη διασπορά του κορονοϊού και την ανάγκη να μην βοηθηθεί η διασπορά. Έτσι, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος λειτούργησε κανονικά στη Μητρόπολη και ο κ. Βελόπουλος — ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει αρνηθεί να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού— παρέστη.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, πρόεδρος κοινοβουλευτικού κόμματος, αφού έλαβε 209.000 ψήφους στις εκλογές του 2019, μετέβη στον μητροπολιτικό ναό, ο οποίος ήταν ανοιχτός και έκανε τα αναμενόμενα: έβγαλε τη μάσκα, φίλησε τις εικόνες, χαιρετήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο κλπ. Παρέβη τον νόμο, αλλά τώρα πια όλα αυτά ακούγονται αστεία.

Υποτίθεται ότι έξω από τη μητρόπολη υπήρχε αστυνομία για να μην υπάρξει συνωστισμός, αλλά και έκνομες ενέργειες. Φυσικά οι αστυνομικοί είδαν τον κ. Βελόπουλο να μπαίνει στον ναό και θεώρησαν ότι είναι στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...