358
Ο Γιάνης Βαρουφάκης, αριστερά, και ο Πάνος Καμμένος στα κυβερνητικά έδρανα πριν από πέντε χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2015 | Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Βαρουφάκης απαντά στον Καμμένο: Είναι σεσημασμένος συκοφάντης

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2020, 13:56
Ο Γιάνης Βαρουφάκης, αριστερά, και ο Πάνος Καμμένος στα κυβερνητικά έδρανα πριν από πέντε χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2015
|Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Βαρουφάκης απαντά στον Καμμένο: Είναι σεσημασμένος συκοφάντης

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2020, 13:56

Την απάντησή του σε όσα του καταλόγισε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του έδωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος αποκάλεσε «συκοφάντη» τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας και –για λίγους μήνες το 2015– εταίρο του στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σε δηλώσεις του την Τρίτη στον Real, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι δεν αρνείται να μιλά για το 2015. Πρόσθεσε ότι «παραδέχομαι λάθη που έχω κάνει, αλλά παράλληλα είμαι περήφανος για τη στάση μου τότε που τα έβαλα τόσο με την τρόικα και τους “ευρωλάγνους”, όσο και με τους “δραχμιστές”. Αποτέλεσμα αυτού ήταν από την 5η Ιουλίου του 2015 να είμαι στο στόχαστρο τόσο της τρόικας και των φιλοτροϊκανών όσο και των “δραχμιστών”.

»Ομως, σήμερα θα μου επιτρέψετε να μην ασχοληθώ με σεσημασμένο συκοφάντη που λέει συνειδητά ψέματα, και τον οποίο ο ελληνικός λαός έθεσε εκτός Βουλής».

Πρόσθεσε ακόμη πώς «ό,τι είχα να πω το έχω γράψει. Δεν κάνω αγωγή σε κανέναν. Δεν θα κάνω ποτέ αγωγή σε κανέναν. Ξέρετε, με όλες τις συκοφαντίες που έχω υποστεί τα τελευταία χρόνια, δεν θα έκανα τίποτε άλλο. Επίσης, δεν πιστεύω στον δικαστικό δρόμο προς τον σοσιαλισμό που λέγαμε.

»Ολες αυτές οι συκοφαντίες με κάνουν πιο δυνατό και να ξέρετε ότι η αλήθεια πάντοτε, πάντοτε, λάμπει», συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καμμένος είπε τη Δευτέρα στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον AΝΤ1 ότι «ο Βαρουφάκης έλεγε στα Οσκαρ και στις ταινίες ότι ήθελε και αγωνιζόταν για να μείνουμε στην Ευρώπη».

Για τα γεγονότα του καλοκαιριού του 2015, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι «το βράδυ εκείνο που ο Αλέξης Τσίπρας με πήρε τηλέφωνο και πήγα στις Βρυξέλλες, ο Βαρουφάκης μας είπε το πρωί ότι θα υπογράψει την άλλη μέρα στο Eurogroup τη λύση Σόιμπλε (δηλαδή αποχώρηση από το ευρώ με «μπόνους» πολλών δισ. ευρώ), ήταν η ημέρα που ο Τσίπρας ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο Ομπάμα και διά του Ολάντ ήρθαν οι Γάλλοι να προτείνουν τη σωτηρία της χώρας».

Αποκάλυψε ακόμη ο κ. Καμμένος ότι «ο Βαρουφάκης είχε συμφωνήσει με τον Σόιμπλε να πάρουμε 80 δισ. και να φύγουμε. Στην πρωινή συνεδρίαση που κάναμε, όταν πήγα στις Βρυξέλλες την προηγούμενη του Eurogroup, η δημόσια πρότασή του ήταν να συμφωνήσουμε γιατί δεν έχουμε άλλη λύση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...