716
|

Ο Τσίπρας στην Τσιμτσιλή για την κυβέρνηση «ανοχής», τον Γεωργούλη και την Μπέτυ

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2023, 11:47

Ο Τσίπρας στην Τσιμτσιλή για την κυβέρνηση «ανοχής», τον Γεωργούλη και την Μπέτυ

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2023, 11:47

O πειρασμός της Σταματίνας Τσιμτσιλή ήταν πολύ μεγάλος για να μπορέσει να τον προσπεράσει ο Αλέξης Τσίπρας. Τέσσερα χρόνια παρά έναν μήνα, μετά από εκείνη την πρώτη προεκλογική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη γοητευτική παρουσιάστρια της πρωινής ζώνης του Alpha, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάθισε και αυτός στην πολυθρόνα του τηλεοπτικού lifestyle, για να μιλήσει για διάφορα: ένα πολιτικό ποτ πουρί με αναφορές από τις μετεκλογικές συνεργασίες και τον Γιάνη Βαρουφάκη ως το τι τον γοήτευσε στη συμμαθήτριά του Μπέτυ Μπαζιάνα και τι θεωρεί ότι είναι το ελάττωμά του ως πατέρας.

Ατάκες όπως «η Μπέτυ έχει τον πρώτο λόγο στο σπίτι», «είμαστε μαζί από το Λύκειο», «το ελάττωμά μου σαν πατέρας είναι ότι δεν βάζω όρια», «η Μπέτυ έβαλε πρόγραμμα στα κινητά να τους κλείνει τις οθόνες και ο μικρός το χάκαρε», «η Μπέτυ αποφάσισε να κάνουμε παιδιά όταν αρρώστησε η μητέρα της από καρκίνο», «πηγαίνω εγώ τα παιδιά μου στα παιδικά πάρτι και οι άλλες μαμάδες γκρινιάζουν στους συζύγους», «εγώ είμαι Παναθηναϊκός, η Μπέτυ Ολυμπιακός, δεν της επιτρέπω να αλλάξει ομάδα στα παιδιά», διανθίστηκαν με εικόνες οικογενειακής ευτυχίας από το φωτογραφικό άλμπουμ της φαμίλιας και τα social media.

Παράλληλα βέβαια, αυτή η (υπερ)έκθεση της οικογενειακής ζωής του κ. Τσίπρα προς το κοινό της πρωινής ζώνης του Alpha συνδυάστηκε με τις συνήθεις επιθέσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, τις καταγγελίες για την ακρίβεια και τις αναμενόμενες διαβεβαιώσεις ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα (ξανα)κλείσουν οι τράπεζες –«πιστεύει κανείς ότι θα με υποδεχόταν ο καγκελάριος Σολτς να μιλήσουμε για την προοπτική μιας προοδευτικής κυβέρνησης στην Ελλάδα, εάν θεωρούσε ότι στόχος μας είναι να… κλείσουμε τις τράπεζες; Είναι αστείο», είπε χαρακτηριστικά σε ένα σημείο της συνέντευξής του στην κυρία Τσιμτσιλή ο κ. Τσίπρας, αν μπορούμε να θεωρήσουμε «αστείο» το γεγονός ότι βρεθήκαμε να ξανασυζητάμε πώς θα είναι οι τράπεζες σε μια ενδεχόμενη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και το ΜέΡΑ25 του κ. Βαρουφάκη, ο οποίος μόλις μας παρουσίασε το περιβόητο σχέδιο «Δήμητρα».

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε ότι μια κυβέρνηση συνεργασίας όλων των «δημοκρατικών», όπως τις αποκάλεσε, δυνάμεων θα σχηματιστεί «στη βάση ενός προγράμματος που θα έχει συμφωνηθεί και στο οποίο το πρώτο κόμμα θα βάλει τους όρους». Επιπλέον, σε ένα μήνυμα προς το ΜέΡΑ25 και τον κ. Βαρουφάκη, σημείωσε πως «δεν μπορεί σε καμία κυβέρνηση συνεργασίας αυτός που έχει 3% ή 4% να βάλει τους όρους του».

Μάλιστα επεφύλαξε και ένα καρφί προς τον άλλοτε συνοδοιπόρο του στην Πρώτη Φορά Αριστερά και πρώτο υπουργό Οικονομικών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Δεν ξέρω αν θα έχει την ευχέρεια να είναι στη Βουλή, του το εύχομαι», είπε με νόημα, προσπερνώντας ότι κάποτε τον περιέγραφε ως «asset» στην κυβέρνησή του (με τα γνωστά αποτελέσματα).

Σε ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο της συνέντευξής του στην εκπομπή «Happy Day», ο κ. Τσίπρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης συνεργασίας με ψήφο ανοχής, αν δηλαδή δεν βγαίνουν οι αριθμοί των εκλεγμένων βουλευτών. «Δεν θέλω εκ των προτέρων να αποκλείσω κανέναν… Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να στηριχθεί μία κυβέρνηση, με τη συμμετοχή ή την ανοχή», είπε.

Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε ακόμη γιατί επιμένει να πραγματοποιηθεί ντιμπέιτ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Το δίλημμα της κάλπης “Μητσοτάκης ή Τσίπρας” το έβαλε ο πρωθυπουργός, και όταν το βάζεις πρέπει να συγκριθείς. Οι πολίτες θέλουν πριν πάνε στις κάλπες να δουν τις προτάσεις και τον πολιτικό λόγο των δύο μεγάλων κομμάτων. Και βεβαίως πρέπει να πάμε και όλοι μαζί να κουβεντιάσουμε» τόνισε.

Αναφορικά με την υπόθεση που αφορά στις καταγγελίες κατά του πρώην πια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως ήταν ένα δυσάρεστο και στενάχωρο γεγονός.

«Αμέσως μόλις το πληροφορήθηκα αντιδράσαμε άμεσα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κριθεί από τη Δικαιοσύνη. Εμείς είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι είμαστε με το θύμα. Στα ζητήματα έμφυλης βίας δεν μπορούμε να κρατάμε ίσες αποστάσεις και δεν μπορούν να υπάρχουν ναι μεν αλλά, και βγήκα αμέσως να πω ότι είμαστε με το θύμα και όχι με τον θύτη», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ίδια η καταγγέλλουσα είπε ότι δεν το γνώριζε ούτε η οικογένειά σας, είναι δυνατόν να το γνωρίζαμε εμείς; Υπάρχει μια αντίληψη που λέει “γιατί τώρα;” κάθε φορά που μια γυναίκα καταγγέλλει. Απαντάμε: “γιατί έτσι”. Πρέπει να το ξεπεράσουμε αυτό», προσέθεσε σε ένα μήνυμα που μάλλον θα πρέπει να έχει αποδέκτη τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσαν να κατηγορήσουν την καταγγέλλουσα για προεκλογική σκοπιμότητα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...