192
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προσπάθησε να εξηγήσει την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ | ERT/WebTV

Ο Τσακαλώτος υποβαθμίζει το exit poll: Οι έρευνες είναι σαν τα λουκάνικα

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2019, 19:40
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προσπάθησε να εξηγήσει την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ
|ERT/WebTV

Ο Τσακαλώτος υποβαθμίζει το exit poll: Οι έρευνες είναι σαν τα λουκάνικα

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2019, 19:40

Στην αμήχανη θέση να πρέπει να δικαιολογήσει τα ευρήματα των exit polls, που εμφάνιζαν τον ΣΥΡΙΖΑ να υφίσταται μια οδυνηρή ήττα από τη ΝΔ στις ευρωεκλογές, βρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο στούντιο της ΕΡΤ1 την ώρα της ανακοίνωσης των πρώτων αποτελεσμάτων (εδώ).

Μολονότι η ΕΡΤ1 εμφάνισε μικρότερη διαφορά, ο κ. Τσακαλώτος επιχείρησε να υποβαθμίσει την πρόβλεψη της ΚΑΠΠΑ Research για μέσο προβάδισμα 5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

«Εχουμε ένα exit poll και αποτέλεσμα. Τα exit poll και οι στατιστικές είναι σαν τα λουκάνικα. Δεν θέλεις να ξέρεις από τι φτιάχνονται», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, για να συμπληρώσει:

«Θέλει προσοχή και να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα».

Ο ίδιος σχολίασε ότι για τους αντίπαλους του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής, βασικός στόχος ήταν η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό απέτυχε», είπε, εκτιμώντας πως το κόμμα του έχει κρατήσει «αρκετές δυνάμεις για την πολιτική σκηνή».

Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε επίσης πως τις τελευταίες ώρες πάει «πάρα πολύς κόσμος» στα εκλογικά κέντρα. «Αυτό συνάδει με τη δική μας εμπειρία, μας λέγανε ότι η διαφορά θα είναι 10%, 12% ή 15%», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...