453
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά σε σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον στις 30 Μαΐου | REUTERS/Kevin Lamarque

Ο Τραμπ «ψηφίζει» Μπόρις Τζόνσον για πρωθυπουργό – «Κακιά η Μέγκαν»

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2019, 13:35
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 2/06/2019 19:38
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά σε σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον στις 30 Μαΐου
|REUTERS/Kevin Lamarque

Ο Τραμπ «ψηφίζει» Μπόρις Τζόνσον για πρωθυπουργό – «Κακιά η Μέγκαν»

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2019, 13:35
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 2/06/2019 19:38

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι και το καλύτερο παράδειγμα πολιτικού τακτ. Συχνά περιγράφει εχθρούς και φίλους με όρους παρουσιαστή ριάλιτι παιχνιδιού που εκθειάζει ή καταβαραθρώνει τους παίκτες – οι παλιές συνήθειες δεν είναι εύκολο να ξεχαστούν. Αλλες φορές παρεμβαίνει ξεχνώντας εντελώς τον θεσμικό του ρόλο.

Αυτό δεν απέφυγε ούτε για την περίπτωση του Μπόρις Τζόνσον ο οποίος, τουλάχιστον για τα στοιχηματικά γραφεία, προηγείται στην κούρσα για την διαδοχή της Τερέζα Μέι.

Εστω και αν επισήμως οι διαδικασίες για τη νέα ηγεσία των Τόρις θα αρχίσουν μετά τις 10 Ιουνίου για να ολοκληρωθούν τον Ιούλιο, ο Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να πάρει θέση.

Ο Μπόρις Τζόνσον θα είναι «εξαιρετικός» για την ηγεσία των Τόρις και την πρωθυπουργία της Βρετανίας, είπε. «Πιστεύω ότι ο Μπόρις θα κάνει πολύ καλή δουλειά. Πιστεύω ότι θα είναι εξαιρετικός, μου αρέσει, πάντα μου άρεσε. Είναι πολύ ταλαντούχος και πολύ θετικός για εμένα», δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sun ενόψει της επίσημης επίσκεψής του στη Βρετανία που αρχίζει τη Δευτέρα.

Ο αμερικανός πρόεδρος, όπως αναφέρει ο Guardian, είπε ακόμη ότι και άλλοι υποψήφιοι έχουν επιδιώξει τη στήριξή του. Αναφορικά με τον υπουργό Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ απάντησε: «Ναι, επίσης μου αρέσει», εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη δέσμευση του επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας για μεγαλύτερες δαπάνες στην άμυνα.

Δεν είχε όμως να πει μόνο καλά λόγια ο Τραμπ.

Ο κάπως αναπάντεχος στόχος του αμερικανού προέδρου ήταν η Μέγκαν Μαρκλ.

Η -ακόμη τότε- ηθοποιός Μαρκλ τον είχε αποκαλέσει μετά τη νίκη του το 2016 «μισογύνη και διχαστικό». Η απάντηση του Τραμπ: «Δεν το ήξερα αυτό. Τι να πω; Δεν ήξερα ότι ήταν κακιά (nasty)».

Αλλά αμέσως μετά βρήκε να πει καλά λόγια για τη -σήμερα πλέον- δούκισσα του Σάσεξ. «Θα είναι μια πολύ καλή αμερικανίδα πριγκίπισσα» και εξέφρασε την ελπίδα «να επιτύχει» και να είναι καλά μετά τη γέννηση του γιου της.

Ο Τραμπ είπε στον δημοσιογράφο της Sun ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει πως η δούκισσα δεν θα είναι παρούσα κατά την υποδοχή του στο Παλάτι από τη βασίλισσα Ελισάβετ, όπου θα παρευρίσκονται μεταξύ άλλων ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Χάρι. Αν και η ανάγκη να είναι κοντά στο νεογέννητο, είναι μια πολύ καλή δικαιολογία για να απουσιάζει, βρετανικά ΜΜΕ επικαλούμενα πηγές από το περιβάλλον της Μαρκλ υποστηρίζουν ότι αντιπαθεί τον αμερικανό πρόεδρο.

Ο Τραμπ διέψευσε τον… εαυτό του

Την επόμενη ημέρα από τη δημοσίευση της συνέντευξης, ο αμερικανός πρόεδρος διέψευσε ότι αποκάλεσε την Μαρκλ, «κακιά», παρόλο που ακούγεται καθαρά να την αποκαλεί έτσι, στο ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης.

«Δεν είπα ποτέ ότι η Μέγκαν Μαρκλ είναι «κακιά». Το επινόησαν τα fake news MME» έγραψε στο Twitter.

Και «συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω!» συμπλήρωσε, προτού σπεύσει να ρωτήσει εάν το τηλεοπτικό δίκτυο CNN και η εφημερίδα New York Times, θα του ζητήσουν συγγνώμη.

«Αμφιβάλλω!» είπε με ειρωνική διάθεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...