398
5 Δεκεμβρίου. Ο Τραμπ και η Μελάνια στην Τζόρτζια. Αν δεν επανεκλεγούν εκεί οι δύο Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές, το Σώμα δεν θα μπορέσει να σταθεί εμπόδιο στη διοίκηση Μπάιντεν | REUTERS / Jonathan Ernst TPX IMAGES OF THE DAY

Ο Τραμπ με Air Force One και ο Μπάιντεν με τρένο…

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2020, 18:50
5 Δεκεμβρίου. Ο Τραμπ και η Μελάνια στην Τζόρτζια. Αν δεν επανεκλεγούν εκεί οι δύο Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές, το Σώμα δεν θα μπορέσει να σταθεί εμπόδιο στη διοίκηση Μπάιντεν
|REUTERS / Jonathan Ernst TPX IMAGES OF THE DAY

Ο Τραμπ με Air Force One και ο Μπάιντεν με τρένο…

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2020, 18:50

Εφέτος το αποκορύφωμα της επικοινωνιακής φρενίτιδας που συνιστούν οι αμερικανικές εκλογές θα συντελεσθεί στην ημέρα της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, στις 20 Ιανουαρίου. Τόσο ο μέλλων όσο και ο απερχόμενος πρόεδρος τότε θα παίξουν τα καλά χαρτιά τους, με σκοπό να δημιουργήσουν στους Αμερικανούς τις δυνατές εντυπώσεις που ο καθένας τους επιθυμεί.

Σε ό,τι αφορά τον Τραμπ, θα πετάξει με το Air Force One στη Φλόριντα με σκοπό να παραστεί σε δημόσια πολιτική συγκέντρωση που θα γίνει και θα εξελιχθεί «παράλληλα», δηλαδή συγχρόνως, με την ορκωμοσία του Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον!

Το Αxios διακινεί την πληροφορία αυτή, αν και δεν έχει λάβει καμία επίσημη ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο. Για τον Τραμπ, λέει, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αμφισβητήσει εμπράκτως τη νίκη του Μπάιντεν.

Ο Τραμπ θα μιλάει μπροστά σε πολυπληθές και φανατισμένο ακροατήριο, ενώ ο Μπάιντεν θα ορκίζεται χωρίς την παρουσία κόσμου. Θα είναι δύο εικόνες που, υποτίθεται, θα εξηγούν από μόνες τους ποιος είναι ο λαοφιλής ηγέτης και ποιος όχι, δηλαδή ποιος είναι ο νικητής των εφετινών προεδρικών εκλογών.

Της αυτής γνώμης με το Αxios είναι το NBC News, τουλάχιστον ως προς τον Μπάιντεν. Ναι, θα είναι «μόνος», αφού οι ψηφοφόροι του δεν θα μπορούν να παρευρίσκονται στο Καπιτώλιο. Η τελετή ορκωμοσίας θα γίνει σε ειδική πλατφόρμα στο προαύλιο, αλλά, ένεκα του κορονοϊού, πλήθος ανθρώπων δεν θα συγκεντρωθεί στις γύρω λεωφόρους για να την παρακολουθήσει.

Ετσι το επικοινωνιακό  βάρος ο Μπάιντεν θα το ρίξει στον τρόπο με τον οποίο θα φθάσει στην αμερικανική πρωτεύουσα από το Ντελαγουέαρ: στο «λαϊκό» μέσο μεταφοράς δηλαδή, στο τρένο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αποδείξει ότι είναι «λαϊκός» και ότι απεχθάνεται τις σπατάλες.

Είναι γνωστό ότι ένα από τα παρατσούκλια που κατά καιρούς έχουν δοθεί στον Μπάιντεν είναι και το «Amtrak Joe». Αυτό σχετίζεται με την προσωπική ζωή του και με την πραγματική αγάπη του για τον σιδηρόδρομο. Πήρε αυτό το ψευδώνυμο επειδή επί 36 έτη, ως μέλος του Κογκρέσου, ταξίδευε με τρένο καθημερινώς για να μεταβεί από την οικία του στο Ντελαγουέαρ στην Ουάσινγκτον και, πάλι, για να επιστρέψει στο σπίτι του και στους γιους του.

Υπενθυμίζεται ότι το 2009 με τρένο είχε μεταβεί στην Ουάσιγκτον για να ορκιστεί πρόεδρος των ΗΠΑ και ο Μπαράκ Ομπάμα. Εκείνου το ταξίδι, εκκινώντας από τη Φιλαδέλφεια, είχε πανηγυρικό χαρακτήρα: έδωσε λαβή για πανηγυρισμούς των οπαδών του στα μέρη απ’ όπου περνούσε ο συρμός, έτσι σε κάθε στάση τα πλήθη ανάγκαζαν τον Ομπάμα σε εκφώνηση σύντομων λόγων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...