329
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας συνομιλεί με τον Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της φορτισμένης συζήτησης στη Βουλή | George Vitsaras / SOOC

Ο Τασούλας απάντησε στον Τσίπρα για τα περί «συναυλίας» στον Ωρωπό

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2020, 17:06
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας συνομιλεί με τον Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της φορτισμένης συζήτησης στη Βουλή
|George Vitsaras / SOOC

Ο Τασούλας απάντησε στον Τσίπρα για τα περί «συναυλίας» στον Ωρωπό

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2020, 17:06

Στην πολυσυζητημένη πλέον παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση το μεσημέρι της Τετάρτης στην Ολομέλεια για το πόρισμα της Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, δεν ξένισε τελικά μόνο η αναφορά του στη συναίνεση στα εθνικά θέματα, ως αντάλλαγμα όμως προς μία αναστολή των αποκαλύψεων και των ερευνών για τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ – αυτό ήταν το πνεύμα της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως το κατέδειξε με ανάρτησή του ο Βαγγέλης Βενιζέλος (εδώ).

Ηταν και άλλο ένα σημείο που προκάλεσε αντιδράσεις. Ηταν όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έψεξε τον Πρωθυπουργό της χώρας επειδή μολονότι υπήρχε η κρίση στα ελληνοτουρκικά, «ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, αρνήθηκε την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών, αλλά δεν αρνήθηκε να βρεθεί σε μια συναυλία στον Ωρωπό». Προφανώς, ο κ. Τσίπρας αναφερόταν στην παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση για τη μετατροπή των φυλακών Ωρωπού σε Κέντρο Ιστορίας, Δημοκρατίας και Πολιτισμού (εδώ).

Την απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ την έδωσε αυτή τη φορά ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος δεν προέδρευε και μίλησε ως απλός βουλευτής.

Ο κ. Τασούλας έλαβε τον λόγο και υπενθύμισε στον κ. Τσίπρα (αλλά και στον Κυριάκο Βελόπουλο, που και πάλι ταυτίστηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ) ότι φυσικά δεν επρόκειτο για συναυλία, αλλά για την ειδική εκδήλωση υπό την αιγίδα της Βουλής κατά την οποία επισημοποιήθηκε η απόδοση του κτιρίου των παλαιών φυλακών του Ωρωπού, τόπου φυλάκισης πολιτικών κρατουμένων στη χούντα, από το υπουργείο Δικαιοσύνης στον δήμο, ώστε να μετατραπεί σε «Κέντρο Ιστορίας, Δημοκρατίας και Πολιτισμού».

Επρόκειτο, όπως είπε ο Πρόεδρος, για τη δικαίωση ενός αιτήματος δεκαετιών και σε καμία περίπτωση τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη τα οποία ακούστηκαν συμβολικά δεν μπορούν να θεωρηθούν συναυλία.

«Με την ίδια λογική, επειδή προβλήθηκε το οπτικοακουστικό υλικό, να πούμε ότι πήγε σινεμά; Ε δεν πήγε, πώς να το κάνουμε» είπε με το χαρακτηριστικό του στυλ ο κ. Τασούλας, για να προσθέσει παράλληλα ότι αν ματαιωνόταν η εκδήλωση, θα μεταδιδόταν μια εικόνα πανικού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...