293
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας -πάντα από απόσταση- με τους επικεφαλής των ομάδων της Κάτω Βουλής της χώρας | Reuters

Ο Πούτιν απειλεί τη Δύση: «Ας έρθουν να μας νικήσουν στο πεδίο της μάχης»

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2022, 21:52
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας -πάντα από απόσταση- με τους επικεφαλής των ομάδων της Κάτω Βουλής της χώρας
|Reuters

Ο Πούτιν απειλεί τη Δύση: «Ας έρθουν να μας νικήσουν στο πεδίο της μάχης»

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2022, 21:52

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προκάλεσε την Πέμπτη τους Δυτικούς να νικήσουν τη Ρωσία «στο πεδίο της μάχης» στην Ουκρανία, όπου Αμερικανοί και Ευρωπαίοι επιτάχυναν το τελευταίο διάστημα τις παραδόσεις όπλων στις ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου.

Kατά τη διάρκεια συνεδρίασης με τους επικεφαλής των ομάδων της Κάτω Βουλής της χώρας, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο ένοικος του Κρεμλίνου δήλωσε ευθέως πως η Δύση είναι ευπρόσδεκτη να δοκιμάσει να νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης: «Σήμερα ακούμε ότι θέλουν να μας νικήσουν στο πεδίο της μάχης. Τι μπορούμε να πούμε, ας τους αφήσουμε να δοκιμάσουν».

Ο ίδιος επικαλέστηκε έπειτα την τραγωδία, όπως είπε, που βιώνει ο ουκρανικός λαός, προκειμένου να ασκήσει κριτική στους εταίρους του Κιέβου. «Εχουμε ακούσει πολλές φορές ότι η Δύση θέλει να μας πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό. Αυτό είναι τραγωδία για τον ουκρανικό λαό, αλλά φαίνεται ότι όλα οδεύουν προς αυτό», σημείωσε.

Προειδοποίησε, εξάλλου, πως η Μόσχα «δεν έχει ξεκινήσει ακόμη τα σοβαρά πράγματα» στην Ουκρανία, όπου η ρωσική εισβολή συνεχίζεται εδώ και περισσότερους από τέσσερις μήνες.

Από την άλλη, ο Πούτιν άφησε να εννοηθεί πως παραμένει ανοιχτός σε συνομιλίες με το Κίεβο. «Δεν αρνούμαστε τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. Ομως όσοι τις αρνούνται πρέπει να γνωρίζουν ότι όσο περισσότερο τις αρνούνται, τόσο πιο δύσκολο θα τους είναι να διαπραγματευτούν μαζί μας», επισήμανε.

Επαναλαμβάνοντας μια ρητορική που θυμίζει αυτή των σοβιετικών ηγετών κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ο Πούτιν κατήγγειλε επίσης τον δυτικό «ολοκληρωτικό φιλελευθερισμό» και εκτίμησε ότι η επίθεση στην Ουκρανία σηματοδοτούσε την αρχή μιας μετάβασης ενός κόσμου που χαρακτηρίζεται από τον «αμερικανικό παγκοσμιοποιημένο εγωκεντρισμό προς έναν πραγματικά πολυπολικό κόσμο».

«Στις περισσότερες χώρες, οι άνθρωποι δεν θέλουν μια τέτοια ζωή ή ένα τέτοιο μέλλον», δήλωσε. «Κουράστηκαν να γονατίζουν και να ταπεινώνονται μπροστά σε αυτούς που νομίζουν ότι είναι εξαίρετοι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...