443
O Σλούκας πανηγυρίζει. Εμα Στόουν, Γιώργος Λάνθιμος και Κέβιντ Ντουράντ παρακολουθούν από τις εξέδρες | ΙΝΤΙΜΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/Twitter/OlympiacosBC/CreativeProtagon

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στα Final 4 υπό το βλέμμα του Κέβιν Ντουράντ και της Εμα Στόουν

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2022, 06:00
O Σλούκας πανηγυρίζει. Εμα Στόουν, Γιώργος Λάνθιμος και Κέβιντ Ντουράντ παρακολουθούν από τις εξέδρες
|ΙΝΤΙΜΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/Twitter/OlympiacosBC/CreativeProtagon

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στα Final 4 υπό το βλέμμα του Κέβιν Ντουράντ και της Εμα Στόουν

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2022, 06:00

Η μία είδηση είναι ότι ο Ολυμπιακός επέστρεψε στα Final 4 της Ευρωλίγκας.

Υστερα από πέντε χρόνια απουσίας (2017 Κωνσταντινούπολη), η ομάδα του Πειραιά επιστρέφει στην καταληκτική φάση (θα γίνει στο Βελιγράδι το τριήμερο 19-21 Μαΐου), για 11η φορά στην ιστορία της, έβδομη τα τελευταία 14 χρόνια και με στόχο να κατακτήσει το τέταρτο ευρωπαϊκό. Μετά από ένα ματς-θρίλερ, στο Game 5 στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός νίκησε με 94-88 τη Μονακό, κάνοντας το 3-2 στη σειρά των πλέι οφ, με τον κόσμο του να παραληρεί και να μπαίνει στο παρκέ… εννέα δεύτερα πριν λήξει ο χρόνος!

Αν και βρέθηκε να χάνει με -11 πόντους στη 2η περίοδο με «βροχή» από τρίποντα των Λι και Ουαταρά και τον ΜακΚίσικ να τον κρατά «ζωντανό» σε αυτό το διάστημα, στο β’ μέρος ήταν η σειρά του να πετύχει μεγάλα τρίποντα! Με τον Ουόκαπ (17π.) να «υπογράφει» με δικό του σερί 7-0 στην 3η περίοδο την «ερυθρόλευκη» ανατροπή. Στην 4η περίοδο το ματς ήταν «θρίλερ» και τότε «μίλησε» ο Κώστας Σλούκας που πέτυχε τους 13 από τους 15 πόντους σε αυτό το τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στη σειρά με τη Μονακό, με 16 πόντους. Ο Σάσα Βεζένκοφ είχε 9 πόντους και 7 ριμπάουντ!

Για τη Μονακό, ο Μάικ Τζέιμς τέλειωσε το παιχνίδι με 24 πόντους, αλλά με 2/10 τρίποντα. Ο Ουατάρα είχε 15 πόντους (5/7 τρίποντα), 14 ο Πάρις Λι (3/5 τρίποντα) και 12 ο Ντουέιν Μπέικον.

Η άλλη είδηση είναι ότι στις εξέδρες του ΣΕΦ βρέθηκαν σταρ παγκόσμιας ακτινοβολίας – και όχι μόνο αθλητές.

Ηταν βέβαια ο μέγας Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος υπήρξε και «αυτόπτης μάρτυρας» στα VIP του ΣΕΦ για την αποπνικτική και καθόλου κολακευτική για την Ελλάδα ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα.

Ηταν όμως και η οσκαρική ηθοποιός Εμα Στόουν (Emma Stone, Οσκαρ Α’ Γυναικείου ρόλου το 2016 για το «La La Land»), η οποία φορώντας μάσκα κόκκινη, είδε τον αγώνα παρέα με τον σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο. (Η ηθοποιός και ο σκηνοθέτης συνεργάστηκαν στην ταινία «Βληχή», η οποία θα παρουσιαστεί, συνοδεία μουσικών συνόλων, στις 6, 7 και 8 Μαΐου 2022 στην Εθνική Λυρική Σκηνή στο ΚΠΙΣΝ).

«Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα» είπε ο ηγέτης του Ολυμπιακού Κώστας Σλούκας. «Γι’ αυτό γύρισα στον Ολυμπιακό. Είναι ένας μεγάλος οργανισμός και είμαι χαρούμενος που έβαλαν ένα λιθαράκι για να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Η Μονακό είναι σε εξαιρετική κατάσταση, ήταν η πιο δύσκολη ομάδα στα πλέι οφ και κερδίσαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είμαι ενθουσιασμένος, όλη μας η πορεία έδειξε ότι μπορούμε να το κάνουμε. Ξέρουμε ότι η ατμόσφαιρα θα είναι “καυτή” στο Βελιγράδι και θα δώσουμε τα πάντα για τον τελικό», προσέθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...