343
O Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει τη μεγάλη του νίκη επί του σπουδαίου Φέντερερ | Twitter/ AusOpenVerified account @AustralianOpen

Ιστορικός θρίαμβος Τσιτσιπά με νίκη 3-1 σετ επί του Φέντερερ! [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2019, 11:45
O Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει τη μεγάλη του νίκη επί του σπουδαίου Φέντερερ
|Twitter/ AusOpenVerified account @AustralianOpen

Ιστορικός θρίαμβος Τσιτσιπά με νίκη 3-1 σετ επί του Φέντερερ! [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2019, 11:45

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία! Μετά από μεγαλειώδη εμφάνιση στη σχεδόν τετράωρη μονομαχία του με τον πολυνίκη των κορτ, Ρότζερ Φέντερερ, τον νίκησε με 3-1 σετ και έγινε ο πρώτος Ελληνας που προκρίθηκε στα προημιτελικά του αυστραλιανού όπεν (σ.σ. ο κύπριος Παγδατής έχει παίξει στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης το 2006- συμπτωματικά και πάλι απέναντι στον Φέντερερ).

Παρότι έχασε το πρώτο σετ με 7-6, ο έλληνας τενίστας δεν πτοήθηκε και με εντυπωσιακό come back, ισοφάρισε σε 1-1 στο δεύτερο και πήρε τα δύο επόμενα πανηγυρίζοντας μία σπουδαία και συνάμα ιστορική νίκη (λόγω του μεγέθους του αντιπάλου του/ κατόχου 20 τίτλων Γκράντ Σλαμ, των περισσότερων από κάθε άλλο τενίστα), που ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου.

Στο πρώτο σετ ο Στέφανος πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση (δείτε στο βίντεο κάτω έναν από τους καλύτερους πόντους του), ο Ελβετός όμως ήταν αυτός που το πήρε με 13-11 στο τελευταίο γκέιμ.

Στο δεύτερο σετ, ο έλληνας τενίστας άρχισε με την ίδια ορμή όπως και στο πρώτο, και τελικά κατάφερε να κερδίσει με 7-6 τον μεγάλο του αντίπαλο, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Δείτε τον πανηγυρισμό του μετά τη νίκη του στο δεύτερο σετ:

Στο τρίτο σετ ο Στέφανος πήρε διαδοχικούς κρίσιμους πόντους και τελικά το κατέκτησε με 7-5, κάνοντας το 2-1, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο το όνειρο.

Στο τελευταίο σετ του αγώνα οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν πόντο- πόντο, ο 20χρονος Τσιτσιπάς, όμως, έδειξε απεριόριστα ψυχικά αποθέματα και ολοκληρώνοντας τη μεγαλειώδη εμφάνισή του, πανηγύρισε μετά από 3 ώρες και 45 λεπτά την ιστορική του νίκη επί του σπουδαίου Φέντερερ, του ινδάλματός του!

Ο Στέφανος μιλά για τον άνθρωπο που αποτέλεσε το ίνδαλμά του από τα έξι του μόλις χρόνια.

Επόμενος αντίπαλος του Τσιτσιπά στα προημιτελικά, ο Ρομπέρτο Μπαουτίστα- Αγκούτ

«Εχασα από έναν καλύτερο τενίστα που έπαιξε πολύ καλά σήμερα (…) έμεινε ήρεμος (καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα). Δεν είναι τόσο εύκολο, ειδικά για τα πιο νέα παιδιά. Του το αναγνωρίζω ότι το κατάφερε», δήλωσε ο «βασιλιάς» Φέντερερ για την εμφάνιση του Στέφανου Τσιτσιπά.

Ο θριαμβευτής της μεγάλης μονομαχίας με τον «βασιλιά» Φέντερερ χειροκροτεί τον κόσμο στην Rod Laver Arena.

Ο Στέφανος δεν μπορεί να συγκρατήσει τη χαρά του για την ιστορική του νίκη:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...