185
«Εκατομμύρια άνθρωποι είπαν ότι θα πρέπει να είναι κανόνας μόνιμα η θερινή ώρα και θα το πραγματοποιήσουμε» δήλωσε ο Γιούνκερ | Reuters

Γιούνκερ: Καταργείται η χειμερινή ώρα στην ΕΕ

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2018, 12:17
«Εκατομμύρια άνθρωποι είπαν ότι θα πρέπει να είναι κανόνας μόνιμα η θερινή ώρα και θα το πραγματοποιήσουμε» δήλωσε ο Γιούνκερ
|Reuters

Γιούνκερ: Καταργείται η χειμερινή ώρα στην ΕΕ

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2018, 12:17

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει την κατάργηση της χειμερινής ώρας στην ΕΕ, έπειτα από διαβούλευση με πολλά εκατομμύρια ευρωπαίους πολίτες. Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Θα το αποφασίσουμε σήμερα» στην Κομισιόν, δήλωσε ο Γιούνκερ μιλώντας στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να παραμείνει σε ισχύ μόνιμα η θερινή ώρα.

«Κάναμε δημόσια διαβούλευση» για το θέμα από τις αρχές Ιουλίου ως τα μέσα Αυγούστου. «Εκατομμύρια άνθρωποι απάντησαν και είναι της άποψης ότι στο μέλλον θα πρέπει να είναι κανόνας μόνιμα η θερινή ώρα και θα το πραγματοποιήσουμε», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Οταν ρωτάμε τους πολίτες την άποψή τους για ένα θέμα είναι σωστό στη συνέχεια να κάνουμε αυτό που επιθυμούν», πρόσθεσε.

Η τελική απόφαση, πάντως, για την κατάργηση ή μη της χειμερινής ώρας θα ληφθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο στο παρελθόν έχει ταχθεί υπέρ της διατήρησης μόνιμα της θερινής ώρας, και από τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Η αλλαγή από θερινή σε χειμερινή ώρα, που υιοθετήθηκε αρχικά στην Ευρώπη προκειμένου να εξοικονομείται ενέργεια, έχει προκαλέσει αντιπαράθεση τα τελευταία χρόνια, με τους επικριτές της να επισημαίνουν κυρίως τα ψυχολογικά προβλήματα που προκαλεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News