224
Ο Γιώργος Λάνθιμος και η σύζυγός του Αριάν Λαμπέντ, που διακρίνεται αριστερά, στην κηδεία του πατέρα Λάνθιμου | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ο Γιώργος Λάνθιμος και ο κόσμος του μπάσκετ αποχαιρέτησαν τον Αντώνη Λάνθιμο

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2019, 15:29
Ο Γιώργος Λάνθιμος και η σύζυγός του Αριάν Λαμπέντ, που διακρίνεται αριστερά, στην κηδεία του πατέρα Λάνθιμου
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ο Γιώργος Λάνθιμος και ο κόσμος του μπάσκετ αποχαιρέτησαν τον Αντώνη Λάνθιμο

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2019, 15:29

Ηταν φαίνεται της μοίρας η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Γιώργου Λάνθιμου μετά την ανακοίνωση των 10 υποψηφιοτήτων για Οσκαρ της ταινίας του «Ευνοούμενη» να γίνει στο νεκροταφείο του Βύρωνα, όπου ο σκηνοθέτης αποχαιρέτησε τον πατέρα του.

Ο Αντώνης Λάνθιμος, βετεράνος διεθνής μπασκετμπολίστας, έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα. Και στο πλευρό του σκηνοθέτη και της συζύγου του, ηθοποιού Αριάν Λαμπέντ, βρέθηκε ο κόσμος του μπάσκετ.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Γιάννης Ιωαννίδης (φωτογραφίες κάτω) ήταν δύο μόνο από τις προσωπικότητες του αθλήματος που πήγαν στον Βύρωνα το μεσημέρι της Δευτέρας για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον Αντώνη Λάνθιμο, τον οποίο είχαν βρει αντίπαλο στα παρκέ του μπάσκετ στη δεκαετία του 1970.

Ο Αντώνης Λάνθιμος γεννήθηκε το 1944, αγωνιζόταν ως φόργουορντ και ξεχώριζε για την πλαστικότητα των κινήσεων του. Στις δεκαετίες του ’60 και του ’70, ήταν από τα βασικά στελέχη στην ομάδα μπάσκετ του Παγκρατίου, ενώ είχε ασχοληθεί και με το βόλεϊ. Επί των ημερών τού Λάνθιμου, ο ΑΟ Παγκρατίου έφτασε τρεις φορές ως και στην πρώτη τριάδα της Α’ Εθνικής! Είχε φορέσει εννέα φορές το εθνόσημο, παίζοντας στην Εθνική Ελλάδος από το 1964 έως το το 1970. Αποχώρησε από την ενεργό δράση το 1977.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...