246
| REUTERS/Adriano Machado

Ο Μπολσονάρο ξέφυγε: «Οι Βραζιλιάνοι δεν κολλάνε τίποτα»

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2020, 10:03
|REUTERS/Adriano Machado

Ο Μπολσονάρο ξέφυγε: «Οι Βραζιλιάνοι δεν κολλάνε τίποτα»

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2020, 10:03

Οσο προετοιμασμένος και αν είσαι, ξέροντας ότι έχεις απέναντί σου έναν ακροδεξιό λαϊκιστή, ο Ζαΐχ Μπολσονάρο δεν σταματά να σε εκπλήσσει. Πάντα αρνητικά.

Αρνητής της κρίσης του κορονοϊού, όπως και άλλων κρίσεων, ο πρόεδρος της Βραζιλίας έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι οι Βραζιλιάνοι «δεν κολλάνε». Και μάλιστα το υποστήριξε όλο αυτό με μια παραπομπή στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στις φαβέλες, τις διαβόητες παραγκουπόλεις της χώρας!

Παρά το γεγονός ότι η πανδημία έχει χτυπήσει την πόρτα και της χώρας του –η οποία μετρά ήδη 77 επιβεβαιωμένους θανάτους από τον κορονοϊό– ο Μπολσονάρο επιμένει να αδιαφορεί.

«Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο, όπως οι ΗΠΑ. Κυρίως επειδή οι Βραζιλιάνοι χρήζουν μελέτης. Δεν κολλάνε ποτέ τίποτα. Βλέπεις έναν τύπο να βουτάει μέσα στα λύματα, μετά βγαίνει έξω και δεν παθαίνει τίποτα!», δήλωσε ο πρόεδρος της Βραζιλίας, ο οποίος φαίνεται να ασπάζεται μια βραζιλιάνικης ιδιαιτερότητας θεωρία ανοσίας της αγέλης.

«Θεωρώ πιθανό ακόμα και να είχαν μολυνθεί αρκετά άτομα στη Βραζιλία, μερικές εβδομάδες ή μήνες πριν, και πλέον να έχουν αναπτύξει αντισώματα που εμποδίζουν τη μετάδοση του κορονοϊού», είπε ο Μπολσονάρο.

O πρόεδρος της Βραζιλίας έχει βρεθεί δύο φορές στο επίκεντρο με αφορμή τον κορονοϊό. Η πρώτη ήταν όταν μεταδόθηκε πως βρέθηκε θετικός στον Covid-19, προκαλώντας ανησυχία και στις ΗΠΑ, καθώς είχε συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ (εδώ). Η δεύτερη όταν είδε εκατομμύρια Βραζιλιάνους να συντονίζονται σε πολλές πόλεις προχωρώντας σε μια γιγάντια διαμαρτυρία εναντίον του (εδώ), για τη μη αντίδρασή του στην επιδημία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...