217
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Νίκο Δένδια στην Αγκυρα την περασμένη Πέμπτη | Turkish Foreign Ministry/Handout via REUTERS

Παράπονα Τσαβούσογλου για τον Δένδια: Είναι φίλος μου αλλά με στενοχώρησε

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2021, 12:28
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Νίκο Δένδια στην Αγκυρα την περασμένη Πέμπτη
|Turkish Foreign Ministry/Handout via REUTERS

Παράπονα Τσαβούσογλου για τον Δένδια: Είναι φίλος μου αλλά με στενοχώρησε

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2021, 12:28

Εξι ημέρες μετά την «επεισοδιακή» on camera διπλωματική διελκυστίνδα μεταξύ Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αγκυρα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τα… παράπονά του για τη στάση του έλληνα ομολόγου του, κάνοντας λόγο για απρεπή συμπεριφορά και έλλειψη ειλικρίνειας εκ μέρους του.

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είπε πως ενώ ο ίδιος ήταν καλός οικοδεσπότης, ο κ. Δένδιας «δεν ήταν ειλικρινής» και τον κατηγόρησε ότι παρέβη τη συμφωνία τους να μην αναφερθούν ενώπιον του Τύπου στο περιεχόμενο των συνομιλιών τους.

«Αυτή η πρώτη μας συνάντηση δεν ήταν εύκολη», παραδέχτηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας ότι ο κ. Δένδιας τον στενοχώρησε, αν και φίλος του από το 2003.

Ωστόσο υπογράμμισε ότι υπάρχουν περιθώρια ελληνοτουρκικής συνεργασίας στην οικονομία και στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, στην επικέντρωση στα οποία υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο υπουργών, όπως είπε.

Ενδιαφέρον επίσης είχε η δήλωση τού επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας κατά του Κοσόβου. Ο κ. Τσαβούσογλου είπε στην ίδια συνέντευξη ότι ήταν λάθος η απόφαση του βαλκανικού κρατιδίου να ανοίξει πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, αντί για το Τελ Αβίβ και έγινε με αντάλλαγμα την αναγνώρισή του από το κράτος του Ισραήλ.

Παρά τις πληροφορίες περί αλλαγών στο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών, ο Τσαβούσογλου δεν επηρεάστηκε από τον μικρής έκτασης ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε την Τετάρτη στην Αγκυρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...