383
O Ευκλείδης Τσακαλώτος σκεπτικός. Δεν έχει μόνο να αποκρούσει τους δανειστές, έχει και τους κομματικούς του συντρόφους | SOOC

Νυχτερινή σύσκεψη στο γραφείο Τσακαλώτου στη σκιά των επιθέσεων των «προεδρικών»

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2019, 10:55
O Ευκλείδης Τσακαλώτος σκεπτικός. Δεν έχει μόνο να αποκρούσει τους δανειστές, έχει και τους κομματικούς του συντρόφους
|SOOC

Νυχτερινή σύσκεψη στο γραφείο Τσακαλώτου στη σκιά των επιθέσεων των «προεδρικών»

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2019, 10:55

Ισορροπίες τρόμου εντός του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της συντριβής στις ευρωεκλογές αλλά και εν όψει των εθνικών εκλογών και της επόμενης ημέρας, περιγράφουν οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, οι οποίες πυροδοτούνται είτε με δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών και μη στελεχών (εδώ), είτε με τα όσα συνέβησαν στην Πολιτική Γραμματεία (εδώ).

Ως χαρακτηριστικό γεγονός αναφέρθηκε από παρατηρητές η νυχτερινή σύσκεψη που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος λέγεται ότι έχει αναγνωρίσει ένα σχέδιο επίθεσης προς το πρόσωπό του από πολλούς κομματικούς του συντρόφους.

Καθώς το blame game στην Κουμουνδούρου οξύνεται, πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν εντοπίσει τον «υπεύθυνο» για την ήττα στα οικονομικά μέτρα που επιβλήθηκαν αυτήν την τετραετία και κυρίως αυτά τα μέτρα που έπληξαν τη μεσαία τάξη. Ως έναν βαθμό έχουν δίκιο. Η μεσαία τάξη είχε αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία το 2015, αυτή τώρα φαίνεται ότι του την αφαιρεί με τρόπο εμφατικό, δίνοντας στη ΝΔ έναν αέρα 9,35% (εδώ). Και έτσι, ο κ. Τσακαλώτος εμφανίζεται ως ο υπεύθυνος.

Με τις σχέσεις μεταξύ συνιστωσών και εσωκομματικών παρατάξεων να βρίσκονται σε οριακό επίπεδο, το περιβάλλον του υπουργού Οικονομικών θεωρεί ότι υπήρξε συντεταγμένη επίθεση εναντίον του από συγκεκριμένα στελέχη και κυρίως από τους λεγόμενους «προεδρικούς» του ΣΥΡΙΖΑ.

Το γεγονός ότι υπό αυτές τις συνθήκες εντάσεων επαναλήφθηκε η μυστική συνάντηση που είχε γίνει στις 25 Φεβρουαρίου –με τα ίδια περίπου στελέχη που συμμετείχαν και εκείνο το βράδυ όταν και καθορίστηκε η τακτική που θα ακολουθούσαν στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές (εδώ)– δεν μπορεί να είναι τυχαίο, όσο και αν από τον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για σύσκεψη με άλλη ατζέντα.

Κατά πληροφορίες, λίγο μετά τις 10 το βράδυ, στο γραφείο του κ. Τσακαλώτου στο υπουργείο Οικονομικών βρέθηκαν η υπ. Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, ο υπ. Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο υπ. Υγείας Ανδρέας Ξανθός, η αν. υπ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου αλλά και κομματικά στελέχη όπως η Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο Θεόδωρος Δρίτσας.

Η παρουσία των δύο τελευταίων που δεν είναι στην κυβέρνηση αλλά ανήκουν στην ομάδα των «53+» αποτρέπει από το να χαρακτηριστεί η σύσκεψη ως «μίνι Υπουργικό».

Και από τον ΣΥΡΙΖΑ τη συσχέτισαν με το εκλογικό πρόγραμμα του κόμματος, η σύνταξη του οποίου ανατέθηκε –όπως λέγεται- στον κ. Τσακαλώτο από τη μία και στον υπουργό Οικονομίας και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη από την άλλη. Είναι όμως έτσι;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...