216
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νικολά Ντιμιτρόφ | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ντιμιτρόφ: «Βόρεια Μακεδονία και Ελλάδα είμαστε φυσικοί σύμμαχοι»

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2019, 11:13
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νικολά Ντιμιτρόφ
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ντιμιτρόφ: «Βόρεια Μακεδονία και Ελλάδα είμαστε φυσικοί σύμμαχοι»

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2019, 11:13

Την -όπως τη χαρακτηρίζει- ακράδαντη πίστη του ότι η Αθήνα και τα Σκόπια είναι «φυσικοί σύμμαχοι» εκφράζει σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Μιλώντας στο φύλλο του Σαββατοκύριακου της «Εφημερίδας των Συντακτών» επισημαίνει ότι «δεν συμβαίνει συχνά στις μέρες μας, στον κόσμο να βλέπεις πολιτικούς να σκέφτονται περισσότερο για τις νέες γενιές και λιγότερο για τις επικείμενες εκλογές. Αυτό που σηματοδοτούν οι δύο αφηγήσεις είναι το στοίχημα ανάμεσα στο φόβο και την ελπίδα».

Προσθέτει ότι «αν και δεν είμαι πολιτικός καριέρας, γνωρίζω ότι οι πολιτικοί όταν είναι στην αντιπολίτευση έχουν μεγαλύτερο περιθώριο για ελιγμούς, για να παίρνουν θέσεις από τις οποίες πιστεύουν ότι θα αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.

» Ομως οι πολιτικοί που βρίσκονται στην εξουσία οφείλουν πρωτίστως να σκέφτονται το συμφέρον της χώρας τους περισσότερο από το κομματικό συμφέρον».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο υπουργός Εξωτερικών σημειώνει ότι μόλις «η Συμφωνία ‘πάρει μπροστά’, οι πολίτες θα αρχίσουν να αναρωτιούνται γιατί δεν το καταφέραμε αυτό τη δεκαετία του ’90. Είμαστε σε εντελώς νέα εποχή, όμως τώρα η σελίδα είναι λευκή και πρέπει να την γράψουμε»

Επιπλέον, στην ίδια συνέντευξη μιλά για τις δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς της άμυνας και της οικονομίας, θυμίζει την πρώτη επίσκεψη έλληνα υπουργού στην πατρίδα του (του Νίκου Παππά), ενώ καταθέτει την ιδέα να συγγράψει βιβλίο από κοινού με τον Νίκο Κοτζιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...