997
| INTIMEnews

North Evia – Samos Pass Σεπτεμβρίου χωρίς εισοδηματικά κριτήρια: Ανοίγει στις 25/8 η πλατφόρμα

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2022, 10:36
|INTIMEnews

North Evia – Samos Pass Σεπτεμβρίου χωρίς εισοδηματικά κριτήρια: Ανοίγει στις 25/8 η πλατφόρμα

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2022, 10:36

Ανοίγει ξανά στις 25 Αυγούστου η ψηφιακή πλατφόρμα για το North Evia – Samos Pass Σεπτεμβρίου, για την οικονομική στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας των πληγεισών περιοχών Βόρειας Εύβοιας και Σάμου .

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Χρήστου Τριαντόπουλου, το εν λόγω σχήμα, που υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ) «έχει τύχει, από την πρώτη στιγμή, σημαντικής αποδοχής από τους πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν τις δύο περιοχές, ενώ ξεκινά στις 25 Αυγούστου η τρίτη φάση διάθεσης άυλων ψηφιακών χρεωστικών καρτών, περιλαμβάνοντας και τις κάρτες που δεν αξιοποιήθηκαν κατά την πρώτη φάση».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη νέα φάση της δράσης, η κάθε κάρτα χρηματοδοτεί τον δικαιούχο με 150 ευρώ για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια ή με 300 ευρώ για διακοπές στη Σάμο, τον μήνα Σεπτέμβριο, για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις παραπάνω πληγείσες περιοχές.

Συνολικά, μέσω της πλατφόρμας https://vouchers.gov.gr θα διατεθούν περισσότερες κάρτες από ό,τι προβλεπόταν αρχικά, καθώς θα προστεθούν σε αυτές και όσες δεν χρησιμοποιήθηκαν από τους δικαιούχους κατά τον μήνα Ιούλιο.

«Η τρίτη φάση είναι ένα καινοτόμο σχήμα το οποίο έχει μια δυναμική καθώς ότι δεν έχει αξιοποιηθεί από τις άυλες ψηφιακές κάρτες έρχεται και προστίθεται τους επόμενους μήνες. Στόχος μας ήταν να διοχετεύσουμε τον κόσμο τους μήνες που δεν είναι έντονη η δραστηρίοτητα, δηλαδή Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο» δήλωσε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις Εξι» ο κ. Τριαντόπουλος.

Ετσι τον Σεπτέμβριο προστίθενται άλλες 2.000 κάρτες που δεν αξιοποιήθηκαν στην Εύβοια φτάνοντας συνολικά τις 9.400 κάρτες και 4.400 για τη Σάμο.

«Οι κάρτες της Βόρειας Εύβοιας αντιστοιχούν σε 150 ευρώ η κάθε μία τις οποίες ο πολίτης μπορεί να αξιοποιήσει σε καταλύματα, εστιατόρια, μεταφορές. Για τη Σάμο το ποσό είναι 300 ευρώ λόγω της ακτοπλοϊκής σύνδεσης», διευκρίνισε ο κ. Τριαντόπουλος, συπληρώνοντας:

«Εχουμε περισσότερες από 13.800 άυλες ψηφιακές κάρτες που θα είναι προς διάθεση στις 25 Αυγούστου, με κόστος 2,7 εκατ. ευρώ. Ουσιαστικά είναι ένα κίνητρο για να επισκεφτεί ο κόσμος τα δύο αυτά νησιά που έχουν πληγεί».

Για τη συμμετοχή στο North Evia – Samos Pass δεν απαιτούνται εισοδηματικά κριτήρια, με μόνη προϋπόθεση να μην είναι κάτοικοι της περιοχής.

Σε σχετική του δήλωση, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό ανέφερε για την τρίτη φάση του προγράμματος:

Με τη δεύτερη φάση (αυτή του μηνός Αυγούστου) σε πλήρη εξέλιξη, η τρίτη φάση -που αφορά τον μήνα Σεπτέμβριο- ξεκινά με την υποβολή αιτήσεων από τις 25 Αυγούστου, με την ενίσχυση μέσω της άυλης ψηφιακής κάρτας να ανέρχεται σε 150 ευρώ για τη Βόρεια Εύβοια και 300 ευρώ για τη Σάμο. Η δράση έχει ήδη γνωρίσει τεράστια απήχηση και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι κάρτες της πρώτης και της δεύτερης φάσης, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο αντίστοιχα, εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά από το άνοιγμα της της σχετικής πλατφόρμας. Πρόκειται για μία δράση που ωφελεί τόσο τους δικαιούχους, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους ένα πρόσθετο ποσό για να κάνουν τις διακοπές τους στη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο, όσο και τις τοπικές οικονομίες των δύο περιοχών που επλήγησαν από σοβαρές φυσικές καταστροφές.

Μέχρι τώρα, έχουν εκδοθεί συνολικά 18.075 κάρτες, εκ των οποίων 12.050 για τη Βόρεια Εύβοια και 6.025 για τη Σάμο. Βάσει των τελευταίων διαθέσιμων στοιχείων για τη Βόρεια Εύβοια, έχουν προστεθεί 9.580 κάρτες στα ψηφιακά πορτοφόλια των δικαιούχων και 7.777 εξ αυτών έχουν χρεωθεί τουλάχιστον μία συναλλαγή. Για τη Σάμο, δε, έχουν προστεθεί 5.110 κάρτες στα ψηφιακά πορτοφόλια των δικαιούχων και 4.462 εξ αυτών έχουν χρεωθεί τουλάχιστον μία συναλλαγή. Αθροιστικά, έχουν διατεθεί, άμεσα, περισσότερα από 2,2 εκατ. ευρώ, στηρίζοντας σημαντικά της τουριστική και οικονομική δραστηριότητα στις εν λόγω περιοχές, παράλληλα, φυσικά, και με τα άλλα σχετικά προγράμματα από το Υπουργείο Τουρισμού και τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ).

Επιπρόσθετα, όσες κάρτες δεν χρησιμοποιήθηκαν κατά την πρώτη φάση, τον μήνα Ιούλιο, μεταφέρονται και γίνονται πάλι διαθέσιμες στην τρίτη φάση. Ως εκ τούτου, για τη Βόρεια Εύβοια θα διατεθούν περίπου 2.100 κάρτες επιπλέον των 7.300 που προβλέπονταν βάσει του αρχικού σχεδιασμού, ενώ για τη Σάμο θα διατεθούν περίπου 800 κάρτες επιπλέον των 3.650 καρτών που προβλέπονταν αρχικά.

Έτσι, για τον μήνα Σεπτέμβριο, θα είναι προς διάθεση περισσότερες από 9.400 κάρτες των 150 ευρώ για τη Βόρεια Εύβοια και περισσότερες από 4.400 κάρτες των 300 ευρώ για τη Σάμο. Αθροιστικά, για τον μήνα Σεπτέμβριο, το ποσό προς αξιοποίηση μέσα από τις κάρτες του North Evia-Samos Pass διαμορφώνεται στα 2,76 εκατ. ευρώ. Στόχος μας είναι να εξαντληθεί ο προϋπολογισμός των 6 εκατ. ευρώ για τη δράση και να περάσει ολόκληρο το ποσό στη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο, καθώς οι οικονομίες τους δέχτηκαν σοβαρό πλήγμα εξαιτίας των πρόσφατων φυσικών καταστροφών. Προς αυτή την κατεύθυνση, το σχήμα συνεχίζεται και τον μήνα Οκτώβριο.

Έτσι, συμβάλλουμε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε αυτές τις δύο περιοχές και παρέχουμε ουσιαστικό κίνητρο στους πολίτες να τις επισκεφτούν, προσδοκώντας, φυσικά να δαπανήσουν υψηλότερα ποσά από τα αντίστοιχα που τους εξασφαλίζουν οι άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης των συνεκτικών σχεδίων στήριξης και αποκατάστασης που σχεδίασε η κυβέρνηση για τη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο, προκειμένου και οι δύο περιοχές να ανακάμψουν το ταχύτερο δυνατόν. Συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους και ενδιαφερόμενους φορείς.

«Χαμογελάμε φέτος. Εχει ανατραπεί το δυσάρεστο κλίμα που υπήρχε. Βοήθησε πάρα πολύ το Evia Pass τους προηγούμενους μήνες και εξαντλήθηκε πάρα πολύ γρήγορα. Ήταν πολύ καλή η κίνηση που έκανε η κυβέρνηση. Τον Αύγουστο πολλά Pass δεν μπόρεσαν να αξιοποιηθούν γιατί υπήρχαν αυξημένες πληρότητες» δήλωσε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ ο Μιλτιάδης Χέλμης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας – Καρύστου.

Από την πλευρά του ο ο Γιώργος Χατζηδημητρίου, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, στάθηκε στη σημαντική βοήθεια του Samos Pass, τονίζοντας πως η φετινή τουριστική σεζόν εξελίσσεται καλύτερα του αναμενόνου με τους επαγγελματίες του κλάδου να κάνουν λόγο για καλύτερη χρονιά σε σχέση με το 2019.

«Ηταν φοβερή βοήθεια το Samos Pass για εμάς και ιδιαίτερα αυτό που περιμένουμε για τον Σεπτέμβρη, για τον οποίο έχουν μεταφερθεί κάποιες κάρτες που δεν χρησιμοποιήθηκαν τον Σεπτέμβρη» είπε   ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, επισημαίνοντας ότι «τα πρώτα δείγματα της Fraport μάς δίνουν μία αύξηση 37% των αφίξεων σε σχέση με το 2021».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News