660
Αδυνατώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ο Αντετοκούνμπο δίνει έναν συγκλονιστικό λόγο αποδεχόμενος τον τίτλο του ΜVP του ΝΒΑ | Twitter/Milwaukee Bucks

Συγκλονιστικός ο MVP Αντετοκούνμπο: «Ευχαριστώ τους Ελληνες»

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2019, 07:47
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 25/06/2019, 12:05
Αδυνατώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ο Αντετοκούνμπο δίνει έναν συγκλονιστικό λόγο αποδεχόμενος τον τίτλο του ΜVP του ΝΒΑ
|Twitter/Milwaukee Bucks

Συγκλονιστικός ο MVP Αντετοκούνμπο: «Ευχαριστώ τους Ελληνες»

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2019, 07:47
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 25/06/2019, 12:05

Την κορυφαία διάκριση της καριέρας του μέχρι σήμερα απέσπασε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που αναδείχτηκε στον πιο πολύτιμο παίκτη, τον MVP, για την χρονιά που πέρασε, στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη, το NBA.

O 24χρονος Ελληνας μπήκε σε ένα περίκλειστο πάνθεον θρύλων του παγκόσμιου αθλητισμού, βρίσκεται δίπλα σε μύθους όπως ο Μάτζικ Τζόνσον, ο Γουίλτ Τσάμπερλεν, ο Μπιλ Ράσελ, ο Λάρι Μπερντ, ο Μάικλ Τζόρνταν και βεβαίως ο πολυνίκης Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ (ο μόνος άλλος παίκτης των Μιλγουόκι Μπακς που έχει λάβει τέτοιο βραβείο).

Ο Αντετοκούνμπο με τον Τζαμπάρ στο περιθώριο της τελετής (Reuters)

Ο Αντετοκούνμπο, ο οποίος εφέτος οδήγησε τους Μπακς στους τελικούς της Ανατολής όπου ηττήθηκαν από τους μετέπειτα πρωταθλητές Τορόντο Ράπτορς, ανέβηκε τη Δευτέρα (πρώτες πρωινές ώρες Τρίτης, ώρα Ελλάδος) στη σκηνή της λαμπερής εκδήλωσης που έγινε στο Λος Αντζελες για να παραλάβει το βραβείο από τα χέρια του κομισάριου του NBA Ανταμ Σίλβερ. Ηταν ακόμη υποψήφιος για το βραβείο του καλύτερου αμυντικού, αλλά στην κατηγορία κέρδισε ο Ρούντι Γκομπέρ.

Ο Αντετοκούνμπο με το βραβείο του MVP στα χέρια. Τώρα γελάει (Reuters)

Στην ψηφοφορία για τον τίτλο του ΜVP, ο Αντετοκούνμπο πήρε 78 ψήφους ενώ ο Τζέιμς Χάρντεν των Χιούστον Ρόκετς πήρε 23. Ο Giannis τελείωσε τη σεζόν με μέσο όρο 27,7 πόντους, 12,5 ριμπάουντ και 5,9 ασίστ.

Χωρίς να μπορεί να συγκρατεί τη συγκίνησή του, ο Γιάννης ευχαρίστησε δακρυσμένος την ομάδα και τους συμπαίκτες του, αλλά και τους Ελληνες και τους Νιγηριανούς που τον στηρίζουν. Εκεί όμως που «έσπασε» ήταν όταν αναφέρθηκε στον πατέρα του που έχασε πριν από δύο χρόνια και στην μητέρα του, την ηρωίδα του όπως την αποκάλεσε.

«Ευχαριστώ τον Θεό που με έφερε σε αυτή τη θέση που είμαι σήμερα. Ό,τι κάνω τα κάνω μέσω Αυτού. Ενα ευχαριστώ στους συμπαίκτες μου, γιατί χρειάζεται περισσότερους από έναν παίκτη για να πετύχεις όσα πετύχαμε.

» Ευχαριστώ το τεχνικό τιμ που μας πίεζε για να βγάλουμε αυτό το αποτέλεσμα, όπως και την διοίκηση της ομάδας. Ημουν 18 χρονών στην Ελλάδα όταν με εμπιστεύτηκαν και με έφεραν εδώ».

Και συνέχισε με ένα θερμό «ευχαριστώ τους Ελληνες και τους Νιγηριανούς που με στηρίζουν. Είναι 6 το πρωί στην Ελλάδα, αλλά ξέρω ότι είναι δίπλα μου γιατί μου στέλνουν μηνύματα».

Αργότερα στην επίσημη φωτογράφιση του MVP αποκάλυψε το ενδυματολογικό μυστικό του: στο εσωτερικό του σακακιού του έχει τον Παρθενώνα, η Ελλάδα είναι πάντα στην καρδιά του.

Αλλά, ας επιστρέψουμε στην ομιλία του: «Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον πατέρα μου αν και δεν είναι εδώ. Πριν δύο χρόνια είχα ένα στόχο. Να γίνω ο κορυφαίος παίκτης στο πρωτάθλημα. Και το αφιερώνω σε αυτόν γιατί πάντα μου έλεγε να δουλεύω πιο σκληρά, ακόμη κι όταν πονούσα. Οταν είμαι στο παρκέ, τον σκέφτομαι.

» Ευχαριστώ και τα αδέρφια μου γιατί είναι εδώ μαζί μου και είναι τα πρότυπά μου. Σας αγαπώ. Οπως και την μητέρα μου. Δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον σου και δεν μπορείς να το πιστέψεις, αν δεν έχεις ένα γονιό. Και η μητέρα μου είναι η κολόνα της οικογένειας. Η πραγματική ηρωίδα μου.

«Αυτό το βραβείο είναι μόνο η αρχή. Θέλω να πάρω και το πρωτάθλημα. Οπως έλεγε ο πατέρας μου, πάντα να θέλεις περισσότερα, αλλά να μην είσαι άπληστος»τόνισε συγκινημένος.

Οι Μπακς θυμήθηκαν ότι ο Αντετοκούνμπο ήταν απλώς ένα παιδί από τα Σεπόλια – που ήρθε στο Μιλγουόκι – και έγινε MVP.

Η πρωτοφανής επιτυχία για έλληνα αθλητή καλωσορίστηκε από τον πολιτικό κόσμο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε συγχαρητήριο μήνυμά του υπογραμμίζει το ήθος του Γιάννη Αντετοκούνμπο και σημειώνει πως με την λαμπρή πορεία του κάνει υπερήφανους όλους τους Ελληνες.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ήρθε και το συγχαρητήριο μήνυμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Πρώτος νωρίς το πρωί είχε σπεύσει να συγχαρεί τον Αντετοκούνμπο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

O πρώην δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης βρήκε και πολιτικά μηνύματα στη διάκριση του Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...