534
Ο Prince την εποχή της μεγάλης δόξας, στα μέσα της δεκαετίας του 1980 | Facebook/Prince

Μουσική, «σέλφις» και γελοιογραφίες: μέσα στο προσωπικό αρχείο του Prince

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2019, 09:55
Ο Prince την εποχή της μεγάλης δόξας, στα μέσα της δεκαετίας του 1980
|Facebook/Prince

Μουσική, «σέλφις» και γελοιογραφίες: μέσα στο προσωπικό αρχείο του Prince

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2019, 09:55

Μια εξαιρετικά διεισδυτική ματιά στην προσωπική ζωή, την καθημερινότητα και την ψυχοσύνθεση ενός από τους πλέον ιδιοσυγκρασιακούς καλλιτέχνες του περασμένου αιώνα, του Prince, μας προσφέρουν τα απομνημονεύματά του με τίτλο «The Beautiful Ones» που κυκλοφόρησαν στις ΗΠΑ στις 29 Οκτωβρίου.

Οπως αναφέρει ο Guardian, μέσα στο 288 σελίδων βιβλίο περιλαμβάνονται σπάνιες φωτογραφίες, στίχοι, χειρόγραφα του Prince, αλλά και γελοιογραφίες που σχεδίαζε, στον ελεύθερο του χρόνο, ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης, καθώς και πολλές «σέλφις», που ο ναρκισσιστής Prince έβγαζε μπροστά στον καθρέπτη του από μικρός, πολύ πριν αυτές γίνουν… μόδα.

Την εισαγωγή στο βιβλίο, που άρχισε να γράφεται μερικούς μήνες πριν από τον θάνατο του τραγουδιστή τον Απρίλιο του 2016 (εδώ), έχει γράψει ο συντάκτης του The New Yorker, Νταν Πίπενμπρινγκ, τον οποίο o ίδιος ο Prince είχε επιλέξει ως συνεργάτη του στο εγχείρημά του αυτό.

Το προσωπικό του αρχείο τον παρουσιάζει ως έναν άκρως αυτοσαρκαστικό μουσικό (The Prince Estate)

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε συνεργασία με το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία του τραγουδιστή, το The Prince Estate.

«Το «The Beautiful Ones» είναι ένας βαθύς προσωπικός απολογισμός για το πώς ο Πρινς Ρότζερς Νέλσον έγινε ο Prince που γνωρίζουμε: η ιστορία ενός παιδιού που απορροφά τον κόσμο γύρω του και δημιουργεί ένα πρόσωπο, ένα καλλιτεχνικό όραμα και μια ζωή, πριν από τις επιτυχίες και τη φήμη που θα τον καθορίσουν», ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος.

Μια γελοιογραφία δια χειρός Prince (The Prince Estate)

Το βιβλίο εκτείνεται από την παιδική ηλικία του Prince, τα πρώτα του χρόνια ως μουσικός μέχρι την κατάκτηση της διεθνούς φήμης, με βάση τα συγγράμματα του ίδιου του καλλιτέχνη, ένα λεύκωμα με προσωπικές του φωτογραφίες και τα πρωτότυπα χειρόγραφα με τους στίχους και τη μουσική πολλών από των θρυλικών του τραγουδιών, που φυλάσσονται στην έπαυλή του, το γνωστό Paisley Park.

Στο Λύκειο, στα μέσα της δεκαετίας του ’70 (The Prince Estate)

Επίσης, περιέχει λεπτομέρειες για το πρώτο του φιλί, αναμνήσεις για την παρακολούθηση ακατάλληλων κινηματογραφικών ταινιών όταν ήταν πιτσιρικάς, αλλά και τα πικρόχολα σχόλια του για την αμερικανική μουσική βιομηχανία.

«Πρέπει να τους πούμε [σ.σ: εννοεί τις δισκογραφικές εταιρείες] ότι όσο και αν προσπαθούν να μας αναγκάσουν να μας αρέσει η Κέιτι Πέρι και ο Εντ Σίραν, επιβάλλοντας τους στις ραδιοφωνικές πλέιλιστ, αυτό δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί», γράφει.

Στο κρεβάτι του, με την κιθάρα του, σε ηλικία 20 ετών, το 1978 (The Prince Estate)

Ο Prince πέθανε στις 21 Απριλίου 2016, από υπερδοσολογία φεντανύλης σε ηλικία 57 χρόνων.

Το 2018, η λογοτεχνική πράκτορας Έσθερ Νιούμπεργκ είχε δηλώσει στο Variety ότι ο μουσικός είχε ολοκληρώσει περισσότερες από 50 χειρόγραφες σελίδες των απομνημονευμάτων του.

Φωτογραφίες του Prince την εποχή του άλμπουμ «Parade» – 1986 (The Prince Estate)

Ο επιμελητής του βιβλίου, Κρις Τζάκσον χαρακτήρισε το βιβλίο «έναν όμορφο φόρο τιμής στη ζωή του».

«Είναι επίσης ένα δυναμικό λογοτεχνικό έργο, γεμάτο από ιδέες και οράματα του Prince, τη φωνή του και την εικόνα του», δήλωσε ο Τζάκσον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...