202
Ρωσίδα γιατρός σε νοσοκομείο της Μόσχας εμβολιάζεται με το Sputnik-V, τον Οκτώβριο | REUTERS/Tatyana Makeyeva

Μόσχα: Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή του εμβολίου Sputnik-V

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2020, 16:45
Ρωσίδα γιατρός σε νοσοκομείο της Μόσχας εμβολιάζεται με το Sputnik-V, τον Οκτώβριο
|REUTERS/Tatyana Makeyeva

Μόσχα: Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή του εμβολίου Sputnik-V

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2020, 16:45

Η μαζική παραγωγή του εμβολίου Sputnik-V ξεκίνησε στη Ρωσία «με βάση όλους τους τεχνολογικούς κανονισμούς», ενώ διευρύνεται η παραγωγή του εμβολίου από τις φαρμακοβιομηχανίες, δήλωσε την Τετάρτη ο ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα.

«Το πρώτο στον κόσμο κατοχυρωμένο εμβόλιο Sputnik-V άρχισε να διατίθεται και να αποστέλλεται στις περιφέρειες. Οι φαρμακοβιομηχανίες αυξάνουν την παραγωγή του και ξεκίνησαν τη μαζική παραγωγή του με βάση όλους τεχνολογικούς κανονισμούς», δήλωσε ο Μουράσκα, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή διεξάγονται έρευνες για μια ακόμα σειρά εμβολίων στη χώρα, ενώ στην παρούσα φάση διεξάγονται οι κλινικές δοκιμές ενός αδρανοποιημένου εμβολίου.

Οι ρώσοι υπεύθυνοι δήλωσαν, τη Δευτέρα, ότι το εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 92%, λίγες ώρες μετά την αντίστοιχη ανακοίνωση της Pfizer.

Ο Μουράσκα είπε επίσης ότι χρησιμοποιούνται ψηφιακές τεχνολογίες για την «αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου και της ασφάλειάς του» και πρόσθεσε ότι «για πρώτη φορά στον κόσμο αναπτύξαμε ένα καθολικό σχήμα αλληλεπίδρασης του πληροφοριακού συστήματος και μιας εφαρμογής σε κινητό που αφορά τον έλεγχο της ποιότητας και ανεκτικότητας του εμβολίου, που μας επιτρέπει να έχουμε μια πραγματική εικόνα δεδομένων για το εν λόγω εμβόλιο».

Αναφερόμενος στο εμβόλιο της Pfizer, είπε ότι η εταιρεία δεν έχει υποβάλει αίτηση για την κατοχύρωση του εμβολίου της στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...