256
| George Vitsaras / SOOC

Μόνο εμβολιασμένοι στους κλειστούς χώρους το φθινόπωρο – τέλη Αυγούστου οι ανακοινώσεις

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2021, 13:48
|George Vitsaras / SOOC

Μόνο εμβολιασμένοι στους κλειστούς χώρους το φθινόπωρο – τέλη Αυγούστου οι ανακοινώσεις

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2021, 13:48

Τα μέτρα για τους κλειστούς χώρους δεν πρόκειται να χαλαρώσουν από το φθινόπωρο, όταν η αλλαγή του καιρού θα καταστήσει αδύνατη τη χρήση των ανοιχτών χώρων— μια ειλημμένη, όπως περιγράφεται, απόφαση της κυβέρνησης που στην πράξη θα καταστήσει τους κλειστούς χώρους προσβάσιμους μόνο στους εμβολιασμένους.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουν τη δυνατότητα εισόδου σε μπαρ, εστιατόρια και άλλους χώρους εστίασης, οι οποίοι θα μείνουν αμιγείς. Σε αυτούς τους χώρους οι εμβολιασμένοι θα εισέρχονται με το ψηφιακό πιστοποιητικό και την ταυτότητά τους.

Οι ανακοινώσεις για το ζήτημα αναμένονται προς τα τέλη Αυγούστου, όταν εκπνέουν οι υφιστάμενοι κανόνες (που προς το παρόν επιτρέπει μια ανοχή στους ανεμβολίαστους καθώς οι περισσότερες επιχειρήσεις εστίασης λειτουργούν σε εξωτερικούς χώρους)

Την στρατηγική εξξάλου, που θα ακολουθήσει στον τομέα αυτό η κυβέρνηση είχε σκιαγραφήσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει την Πέμπτη. Είχε επισημάνει χαρακτηριστικά ότι «δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους».

Πρόσθεσε ότι «κάποια δείγματα γραφής τα έχουμε ήδη δώσει. Μην περιμένετε, λοιπόν, ότι θα υπάρξει ουσιαστική διαφοροποίηση ως προς την προσέγγισή μας για το ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να μπαίνει σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας όταν με το καλό επιστρέψουμε στις πόλεις και αρχίσει ο καιρός να κρυώνει».

Επιπλέον είχε τονίσει ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστούν ξανά οριζόντια μέτρα αναστολής της οικονομικής δραστηριότητας επειδή κάποιοι πολίτες αρνούνται να εμβολιαστούν. «Η οικονομία θα λειτουργήσει, η κοινωνία θα μείνει ανοιχτή. Και η απάντηση στο πρόβλημα της μετάλλαξης Δέλτα δεν είναι το lockdown, είναι ο εμβολιασμός και η στοιχειώδης προστασία και η κοινή λογική», είπε στη συνέντευξη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...