343
| Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Βασιλακόπουλος: Γιατί καλπάζει ο κορονοϊός στο Ισραήλ

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2021, 13:00

Βασιλακόπουλος: Γιατί καλπάζει ο κορονοϊός στο Ισραήλ

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2021, 13:00

Για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, εξηγώντας και τι συμβαίνει στο Ισραήλ, το ενδεχόμενο τρίτης δόσης, αλλά και τον εμβολιασμό των παιδιών μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Τον Νοέμβριο, που δεν υπήρχε κανένα εμβόλιο με 3.500 κρούσματα, είχαμε 120 θανάτους την ημέρα. Τον Μάρτιο με τον ίδιο αριθμό κρουσμάτων κι ενώ είχαν εμβολιαστεί μόνο οι πολύ ηλικιωμένοι, είχαμε 70 θανάτους την ημέρα και τώρα με 3.500 κρούσματα έχουμε 20 θανάτους την ημέρα. Δεν πρέπει να συνηθίσουμε τους θανάτους σαν κοινωνία. Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν υπάρχει άλλη λύση για την αντιμετώπιση του ιού πέρα από το εμβόλιο και ούτε πρόκειται να υπάρξει άμεσα» δήλωσε το Σάββατο στον ΣΚΑΙ.

Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι αυτοί που δεν πάνε να εμβολιαστούν, δεν είναι αρνητές, αλλά άνθρωποι που φοβούνται.

Το Ισραήλ, συνέχισε ο καθηγητής, «χρησιμοποιείται ως παράδειγμα από τους αρνητές ότι εκεί εμβολιάστηκαν και όμως  ο κορονοϊός καλπάζει. Στο Ισραήλ το 63% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, ενώ εμείς βρισκόμαστε στο 53%. Δεν έχει φτάσει στο 85% που θα έπρεπε για να έχουν ανοσία της αγέλης. Κι εκεί ενώ είχαν τις δόσεις των εμβολίων πιο νωρίς από εμάς, υπήρχαν άνθρωποι που εξέφραζαν ανησυχία».

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο τρίτης δόσης, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι θα ξεκινήσει από τους ανοσοκατεσταλμένους και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι υπερήλικες και οι υγειονομικοί.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών και το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός, απάντησε ότι «δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση, γιατί θα ξεκινούσε λαϊκή επανάσταση».  Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο, όπως είπε, ότι το 7% των παιδιών έχουν ήδη εμβολιαστεί, παρόλο που η πλατφόρμα άνοιξε πρόσφατα.

«Δεν πρέπει να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας για να προστατεύσουμε τον ξεροκέφαλο αρνητή παππού, αλλά για να μηδενίσουμε την πιθανότητα να πάθει κάτι. Τρία Ελληνόπουλα έχουν χάσει τη ζωή τους από κορoνοϊό κι ένα τώρα είναι διασωληνωμένο. Και να κολλήσουν τα παιδιά, όντως θα το περάσουν πάρα πολύ ήπια. Όμως υπάρχουν και παιδιά που θα ταλαιπωρηθούν και παιδιά που θα έχουν μακροχρόνιες συνέπειες. Δε θα μπορούν να έχουν καλή συγκέντρωση, καλή μαθητική απόδοση, δε θα μπορούν να κάνουν το άθλημα που θέλουν γιατί θα αισθάνονται κόπωση» επισήμανε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...