265
Μητσοτάκης και Λε Μερ στο Νταβός | ΙΝΤΙΜΕNEWS/ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης σε Λε Μερ: Αναγκαίο να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2020, 23:25
Μητσοτάκης και Λε Μερ στο Νταβός
|ΙΝΤΙΜΕNEWS/ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης σε Λε Μερ: Αναγκαίο να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2020, 23:25

Την ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ κατά τη συνάντησή τους στο Νταβός.

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ιδέα του «smoothing mechanism», ενός μηχανισμού για τη μεταφορά των υπερ-πλεονασμάτων από το ένα οικονομικό έτος στο επόμενο ανάλογα με τις ανάγκες.

Το ραντεβού του κ. Μητσοτάκη με τον Μπρουνό Λε Μερ στις ελβετικές Αλπεις είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θεωρείται προπαρασκευαστικό της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Παρίσι την προσεχή εβδομάδα —στις 29 Ιανουαρίου θα γίνει δεκτός από τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με τον Μπρουνό Λε Μερ  για το οικονομικό και επενδυτικό forum με θέμα την ελληνική οικονομία, που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στη γαλλική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με κυβερνητική ενημέρωση, στο ραντεβού με τον γάλλο υπ. Οικονομικών, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του και την εκτίμηση του ελληνικού λαού για τη στήριξη της Γαλλίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Μεσόγειο.

Ο Πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των διμερών επαφών του στο Νταβός, συναντήθηκε και με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Ανεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ.

Στη διάρκεια της συνάντησης με την υπουργό Αμυνας της Γερμανίας συζητήθηκαν το περιβάλλον ασφάλειας στη Μεσόγειο, η κατάσταση στη Λιβύη και η συμπεριφορά της Τουρκίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Ανεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι παρούσα στα επόμενα στάδια της διαδικασίας για τη Λιβύη.

Το δεύτερο σκέλος της συζήτησης με την κυρία Κραμπ-Κάρενμπαουερ, αφορούσε την ιδιότητά της ως προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, το οποίο συνυπάρχει με τη ΝΔ στους κόλπους του ΕΛΚ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...