178
Ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η Γκρέτα Τούνμπεργκ κατά τη συνάντησή τους στο Νταβός στις 22 Ιανουαρίου | Clarence House/Handout via REUTERS

Oταν ο Κάρολος συνάντησε την Γκρέτα Τούνμπεργκ

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2020, 19:32
Ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η Γκρέτα Τούνμπεργκ κατά τη συνάντησή τους στο Νταβός στις 22 Ιανουαρίου
|Clarence House/Handout via REUTERS

Oταν ο Κάρολος συνάντησε την Γκρέτα Τούνμπεργκ

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2020, 19:32

Αν δεν ήταν γνωστές οι ευαισθησίες του πρίγκιπα Καρόλου για το περιβάλλον, αν και μερικές φορές στη Βρετανία τις βρίσκουν μάλλον υπερβολικές, η συνάντηση με την Γκρέτα Τούνμπεργκ θα φαινόταν περίεργη.

Η γνωριμία έγινε την Τετάρτη λίγο μετά την ομιλία του Καρόλου στο Φόρουμ του Νταβός.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου επικεντρώθηκε στη βιώσιμη ανάπτυξη ενώ ζήτησε να υπάρξει ριζική μεταβολή στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την κλιματική αλλαγή.

Στο ίδιο μήκος κύματος με την 16χρονη Σουδή, καταδίκασε μάλιστα ο πρίγκιπας της Ουαλίας τους ηγέτες που «εγκαταλείπουν χωρίς να προσπαθήσουν».

Σκέφτομαι τα παιδιά και τα εγγόνια μου, είπε αναφερόμενος στο φάσμα της κλιματικής αλλαγής και πρόσθεσε ότι το 2020 πρέπει να γίνει η χρονιά που «θα βάλουμε τους εαυτούς μας στον σωστό δρόμο».

Clarence House/Handout via REUTERS

 

Τις φωτογραφίες από τη (μάλλον σύντομη) συνάντηση έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του Καρόλου.

Την Τρίτη είχε μιλήσει στο Φόρουμ και η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία  είχε επικρίνει τους πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες «για τα κενά λόγια και τις υποσχέσεις» τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...