262
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την περιοδεία του στη Θράκη και έστειλε ένα μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης των θρησκειών | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Μητσοτάκης: Η μισαλλοδοξία, ο φανατισμός, ο ρατσισμός δεν χωρούν σε σύγχρονες κοινωνίες

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2019, 11:47
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την περιοδεία του στη Θράκη και έστειλε ένα μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης των θρησκειών
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Μητσοτάκης: Η μισαλλοδοξία, ο φανατισμός, ο ρατσισμός δεν χωρούν σε σύγχρονες κοινωνίες

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2019, 11:47

H σύμπτωση της περιοδείας του στη Ροδόπη και την Ξάνθη με το μακελειό κατά μουσουλμάνων στη μακρινή Νέα Ζηλανδία έδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ευκαιρία να στείλει ένα μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των διαφόρων θρησκειών.

Καταφθάνοντας στη Θράκη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την οδύνη του για την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία, ενώ επεσήμανε πως η μισαλλοδοξία, ο φανατισμός, ο ρατσισμός δεν χωρούν σε σύγχρονες κοινωνίες.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Θράκη είναι ένα παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

«Θα ήθελα να εκφράσω την οδύνη μου για το τραγικό περιστατικό το οποίο έγινε στην άλλη άκρη του κόσμου, τη Νέα Ζηλανδία. Και το λέω εδώ στη Θράκη, γιατί θέλω να τονίσω ότι η Θράκη είναι ένα παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε δήλωσή του.

«Η πολιτική της ισονομίας και ισοπολιτείας την οποία εγκαινίασε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εδώ στη Θράκη στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, είναι μια πολιτική η οποία έχει ριζώσει και θα βρει συνέχεια και υποστήριξη από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ετσι ώστε όλοι οι Έλληνες πολίτες, ασχέτως θρησκευτικών πεποιθήσεων, να αισθάνονται πραγματικά ότι έχουν ίσες ευκαιρίες και ίσες δυνατότητες στην ευημερία, προσωπική και οικογενειακή», επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που δόθηκε από την Πειραιώς, ο κ. Μητσοτάκης θα παραχωρήσει στις 5 μ.μ. συνέντευξη Τύπου σε περιφερειακά ΜΜΕ στην Ξάνθη, ενώ στις 6.30 μ.μ. θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού οι ΝΟ.Δ.Ε. Δράμας, Εβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης.