386
Σφοδρή επίθεση κατά αρνητών ιερέων εξαπέλυσε ο εικονιζόμενος μητροπολίτης Δράμας Παύλος | YouTube

Μητροπολίτης Δράμας κατά αρνητών ιερέων: Αρχηγοί συμμορίας που καθοδηγούν πιστούς μέσω Facebook

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2021, 11:38
Σφοδρή επίθεση κατά αρνητών ιερέων εξαπέλυσε ο εικονιζόμενος μητροπολίτης Δράμας Παύλος
|YouTube

Μητροπολίτης Δράμας κατά αρνητών ιερέων: Αρχηγοί συμμορίας που καθοδηγούν πιστούς μέσω Facebook

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2021, 11:38

Στον εισαγγελέα δήλωσε ότι θα προσφύγει ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος, εναντίον ιερέων που την περίοδο του Πάσχα δεν τήρησαν τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου για την προστασία των πιστών από τον κορονοϊό.

Με απόφασή του, μάλιστα, δεν τελέστηκαν η κυριακάτικη Θεία Λειτουργία και οι λοιπές λατρευτικές εκδηλώσεις σε τρεις ιερούς ναούς της Μητρόπολης Δράμας που παραμένουν κλειστοί, καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό ιερείς και προσωπικό των ναών.

Ο Παύλος κάλεσε τους ενορίτες των τριών ναών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς στις συγκεκριμένες εκκλησίες συγκεντρώνονται αρνητές της πανδημίας χωρίς να λαμβάνουν προστατευτικά μέτρα.

Ο μητροπολίτης Δράμας αποκάλυψε επίσης ότι μετά τις δηλώσεις του έγινε αποδέκτης ύβρεων και κατονόμασε συγκεκριμένα πρόσωπα που απέστειλαν υβριστικά και άλλα μηνύματα στο e-mail της Ιεράς Μητρόπολης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ίδιος, μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ, επέρριψε ευθύνες σε ιερωμένους, οι οποίοι, όπως είπε, «γίνονται αρχηγοί συμμορίας και μέσα από το Facebook καθοδηγούν αυτά τα πρόσωπα». Διερωτήθηκε, μάλιστα, «γιατί μέσα στην Εκκλησία να υπεισέρχεται οργανωτισμός τύπου εγκληματικής οργανώσεως Χρυσής Αυγής», προσθέτοντας ότι «δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό το πράγμα στη Μητρόπολη Δράμας, σε μια δημοκρατική περιοχή, με ιδιαίτερες ευαισθησίες».

Ο μητροπολίτης αποκάλυψε επίσης ότι στην ιερατική σύναξη που έκανε τη Μεγάλη Εβδομάδα, είπε ότι εφόσον δεν συμφωνούν με το μέτρο της τέλεσης της Ανάστασης στις εννέα το βράδυ, τότε όλοι οι ιερείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να υπογράψουν ένα κοινό υπόμνημα, στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι, δείχνοντας έτσι τη διαμαρτυρία τους.

Ο ίδιος, πάντως, όπως τόνισε, θέλοντας να δείξει την ενόχλησή του με το μέτρο που θεσπίστηκε, δεν έκανε Ανάσταση στον μητροπολιτικό ναό της Δράμας, αλλά πήγε στη μονή της Σίψας, «από τις 11 το ολονύχτιο μέχρι τις 3.30 το πρωί, αλλά κεκλεισμένων των θυρών. Μόνο με τις μοναχές. Δεν κοινοποίησα καμία πρόσκληση στο Facebook να πω “ελάτε Χριστιανοί στη δική μου την Ανάσταση, είναι η καλή Ανάσταση και η Ορθόδοξη η Ανάσταση και οι άλλοι, όλοι, θα πάνε κατά διαόλου επειδή θα κάνουν Ανάσταση στις εννέα η ώρα”. Πόσοι το καταλαβαίνουν αυτό το πράγμα όμως;», σημείωσε χαρακτηριστικά.

O Παύλος συμπλήρωσε: «Είναι ένοχοι οι πατέρες εκείνοι που παίζουν με την υγεία των ανθρώπων και δευτερευόντως όσοι επέδειξαν ανυπακοή προσβάλλοντας και τον μητροπολίτη και την Ιερά Σύνοδο και συλλήβδην τους εντίμους κληρικούς της μητροπόλεώς μας, αλλά και ολοκλήρου της Ελλάδος, οι οποίοι μετά δυσκολίας, μετά δυσφορίας, επειθάρχησαν εις τα πειθαναγκαστικά μέτρα, τα επιβληθέντα από την Πολιτεία στην Εκκλησία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News