322
Ασθενοφόρα και περιπολικά έσπευσαν στο πανεπιστήμιο | REUTERS/Dieu-Nalio Chery

Μίσιγκαν: Μακελειό σε πανεπιστήμιο – τέσσερις νεκροί

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2023, 08:47
Ασθενοφόρα και περιπολικά έσπευσαν στο πανεπιστήμιο
|REUTERS/Dieu-Nalio Chery

Μίσιγκαν: Μακελειό σε πανεπιστήμιο – τέσσερις νεκροί

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2023, 08:47

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα στην πανεπιστημιούπολη στο Ιστ Λάνσινγκ του Μίσιγκαν, τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης διέφυγε από το σημείο και αργότερα αυτοκτόνησε.

Ο Κρις Ρόζμαν, υπηρεσιακός υπαρχηγός της πανεπιστημιακής αστυνομίας στο MSU, δήλωσε ότι ο δράστης άνοιξε πυρ σε δύο τοποθεσίες, στο κτίριο Μπέρκι Χολ και στο κεντρικό κτίριο του πανεπιστημίου Michigan State.

Η αστυνομία, η οποία κινητοποιήθηκε όταν ενημερώθηκε για το επεισόδιο, που άρχισε να εκτυλίσσεται γύρω στις 8 το βράδυ τοπική ώρα (στις 4 το πρωί ώρα Ελλάδας), βρήκε θύματα και στις δύο τοποθεσίες.

Διευκρίνισε ότι τουλάχιστον πέντε θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και ότι η ζωή κάποιων διατρέχει κίνδυνο. Η αστυνομία του MSU τόνισε αργότερα μέσω Twitter πως έχουν επιβεβαιωθεί τρεις θάνατοι, πέρα από τους τραυματίες.

Οι αστυνομικοί ήλεγξαν επί ώρες όλα τα κτίρια και τα πάρκα της πανεπιστημιούπολης, για να εξακριβώσουν εάν υπάρχουν περισσότερα θύματα.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα στιγμιότυπα από βίντεο που εικονίζουν τον δράστη. Στα στιγμιότυπα διακρίνεται μαύρος άνδρας που φοράει καπέλο, μάσκα, τζιν πανωφόρι και κόκκινα αθλητικά παπούτσια.

Ο δράστης μπαίνει σε κτίριο του πανεπιστημίου κρατώντας ένα όπλο – MSU Police and Public Safety via Twitter/via REUTERS ATTENTION EDITORS

Σχεδόν μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ενημέρωσε μέσω Twitter πως ο δράστης εντοπίστηκε νεκρός και ότι κατά τα φαινόμενα αυτοκτόνησε. Βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια να εξακριβωθούν τα στοιχεία του.

Η αστυνομία είχε καλέσει νωρίτερα τους φοιτητές, το προσωπικό του MSU και τους περίοικους να βρουν «καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται», καθώς άρχιζε την καταδίωξη του υπόπτου στο Ιστ Λάνσινγκ, περίπου 145 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ντιτρόιτ, σε μικρή απόσταση από τη Λάνσινγκ, την πρωτεύουσα του Μίσιγκαν.

Το πανεπιστήμιο ανέστειλε όλες τις δραστηριότητες για 48 ώρες.

«Απόψε ας πάρουμε στην αγκαλιά μας την κοινότητα των Σπαρτιατών», σχολίασε μέσω Twitter η κυβερνήτρια του Μίσιγκαν, Γκρέτσεν Γουίτμερ. «Σπαρτιάτες» αποκαλούνται γενικά οι φοιτητές του MSU, έμβλημα του οποίου είναι μια περικεφαλαία της αρχαίας Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...