243
«Χίλιες φορές νυφούλα γιατί όλοι τις αγαπάνε τις νυφούλες, παρά ζωντοχήρα, όπως θα γίνεις εσύ αν φύγεις από την κυβέρνηση», απάντησε στον Πάνο Καμμένο, ο Γιώργος Αμυράς, | IntimeNews/Καπάνταης Δημήτρης

Μήνυση κατά Καμμένου για το «νυφούλα» στον Αμυρά

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2019, 17:24
«Χίλιες φορές νυφούλα γιατί όλοι τις αγαπάνε τις νυφούλες, παρά ζωντοχήρα, όπως θα γίνεις εσύ αν φύγεις από την κυβέρνηση», απάντησε στον Πάνο Καμμένο, ο Γιώργος Αμυράς,
|IntimeNews/Καπάνταης Δημήτρης

Μήνυση κατά Καμμένου για το «νυφούλα» στον Αμυρά

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2019, 17:24

Mήνυση κατά του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου για το ομοφοβικό σχόλιό του σε βάρος του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά στη Βουλή το πρωί της Τετάρτης, υπέβαλε το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός είπε στον βουλευτή: «Για νυφούλα, καλό σας βλέπω πάντως», στη διάρκεια της συζήτησης για την επίμαχη τροπολογία των αντισταθμιστικών των F16.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το σχόλιο του υπουργού συνιστά ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει διάκριση ή/και μίσος κατά προσώπου, που προσδιορίζεται με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό του, «με την επιβαρυντική συνθήκη της τέλεσής της από δημόσιο λειτουργό κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτόν καθηκόντων».

Η ανακοίνωση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι:

«Κυρίες/Κύριοι

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο τo ομοερωτοφοβικό σχόλιο του υπουργού Εθνικής Aμυνας Πάνου Καμμένου σε βάρος του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά, στην Ολομέλεια της Βουλής χθες 9 Ιανουαρίου 2019, όταν τον αποκάλεσε “νυφούλα” (“Για νυφούλα καλό σας βλέπω πάντως”) ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει διάκριση ή/και μίσος κατά προσώπου που προσδιορίζεται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό του, με την επιβαρυντική συνθήκη της τέλεσής της από δημόσιο λειτουργό κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτόν καθηκόντων.

Το σχόλιο είναι στο 2:54:55 του επίσημου βίντεο της Βουλής των Ελλήνων με τη συνεδρίαση (ενώ στα πρακτικά έχει λογοκριθεί “Καλό σάς βλέπω πάντως για…”).

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή.

Με τιμή»