301
Οι δηλώσεις του Γιάννη Ζουγανέλη εκτιμήθηκαν ως ρατσιστικές, εκείνος ωστόσο επιμένει και διευκρινίζει | αρχείο Protagon

Μήνυσαν τον Γιάννη Ζουγανέλη για ρατσιστικές δηλώσεις κατά των μεταναστών [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 31 Δεκεμβρίου 2018, 14:29
Οι δηλώσεις του Γιάννη Ζουγανέλη εκτιμήθηκαν ως ρατσιστικές, εκείνος ωστόσο επιμένει και διευκρινίζει
|αρχείο Protagon

Μήνυσαν τον Γιάννη Ζουγανέλη για ρατσιστικές δηλώσεις κατά των μεταναστών [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 31 Δεκεμβρίου 2018, 14:29

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Γιάννη Ζουγανέλη κατέθεσε το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, με αφορμή σύγκριση που έκανε ο γνωστός τραγουδιστής  μεταξύ των μεταναστών που φθάνουν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, με τους Έλληνες που πήραν -και παίρνουν- τον δρόμο της ξενιτιάς σε αναζήτηση μίας καλύτερης τύχης.

«Να πω μια αλήθεια, ο έλληνας μετανάστης δεν έχει καμία σχέση με τους μετανάστες που βλέπουμε εδώ πέρα και φιλοξενούμε εμείς. Καμία σχέση! Να σε φιλοξενήσω αλλά να μου πατήσεις το κεφάλι μέσα στο σπίτι μου; Όχι, δεν το θέλω. Πρέπει κάποια στιγμή να λέμε την αλήθεια», ήταν η επίμαχη δήλωση που έκανε ο Γιάννης Ζουγανέλης στην τηλεόραση του Alpha, ο οποίος διηγήθηκε και μία προσωπική εμπειρία που είχε:

«Τσακώθηκα με μετανάστη γιατί όταν τους πήγαμε κάποια στιγμή για να φάνε, εγώ ήμουν αυτός που επιλέχθηκε για να μοιράζω σαλάτες και ένας μου την πετάει και μου λέει ‘χούμους’. Ε, του την έφερα στο κεφάλι! Δεν καταλαβαίνω Χριστό»!

Η αντίδραση του Παναγιώτη Δημητρά, του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), ήταν άμεση και απευθυνόμενος στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά κατά του τραγουδιστή στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Κυρίες/Κύριοι Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο δήλωση του ηθοποιού Γιάννη Ζουγανέλη όπου αντιπαραβάλει ρατσιστικά τους Έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό με τους μετανάστες στην Ελλάδα».

Σε νέες του δηλώσεις στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Ζουγανέλης υπογράμμισε πως ναι μεν η ανάγκη οδήγησε τους μετανάστες να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους,  αυτό όμως δεν τους  δίνει το δικαίωμα να μην σέβονται τον πολιτισμό της χώρας όπου φιλοξενούνται.

«Του απάντησα όπως μου φέρθηκε», είπε ο καλλιτέχνης αναφερόμενος στο περιστατικό που διηγήθηκε στις προηγούμενες δηλώσεις του, για να προσθέσει:

«Οφείλουμε να απαιτήσουμε από όλους όσους φτάνουν στην χώρα μας να σεβαστούν τον πολιτισμό μας, το βίωμά μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...