415
Ο Κώστας Ζουράρις στην εκπομπή «Επτά» με τη Βάλια Πετούρη | ERT1/WebTV

Μήνυμα Ζουράρι σε Καμμένο: «Αν ο Μπαλτάκος είναι μέσα, εγώ θα είμαι αλλού»

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2019, 13:48
Ο Κώστας Ζουράρις στην εκπομπή «Επτά» με τη Βάλια Πετούρη
|ERT1/WebTV

Μήνυμα Ζουράρι σε Καμμένο: «Αν ο Μπαλτάκος είναι μέσα, εγώ θα είμαι αλλού»

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2019, 13:48

Η παρουσία του Κώστα Ζουράρι στο στούντιο της ΕΡΤ το πρωί του Σαββάτου, μία ημέρα μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή (εδώ), είχε τα αναμενόμενα σχόλια κατά της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, των διεκδικήσεων των Σκοπίων και της «κλοπής του ονόματος», που όπως είπε, διέπραξαν οι γείτονες.

Αυτά όμως ήταν αναμενόμενα, ο βουλευτής των Ανεξ. Ελλήνων ουδέποτε έκρυψε ούτε την αγάπη του για τη Μακεδονία και αυτοπροσδιορίζεται πάντα ως «Μακεδόνας».

Αυτό που όμως είχε ενδιαφέρον ήταν τα όσα είπε για την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι αν χάσουν έναν βουλευτή παύουν να συνιστούν Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά και για το μέλλον του κόμματος στον απόηχο των επαφών του Πάνου Καμμένου με τον Τάκη Μπαλτάκο και τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Κατ΄αρχάς ο κ. Ζουράρις πήρε αποστάσεις από τις καταγγελίες του κ. Καμμένου για τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση τον οποίο κατηγόρησε για «πραξικόπημα» και για σχέδιο να διαλύσει την ΚΟ των ΑΝΕΛ (εδώ). «Κακώς τις έκανε» είπε στη Βάλια Πετούρη της εκπομπής «Επτά», ο βουλευτής των Ανεξ. Ελλήνων, εξηγώντας ότι δεν μπορείς να λες τέτοια πράγματα χωρίς στοιχεία. Τόνισε δε ότι ο κ. Βούτσης έχει δίκιο και ότι όντως ο Κανονισμός της Βουλής είναι σαφής σχετικά με το ποιοι βουλευτές αθροίζονται ώστε να υπάρχει ΚΟ.

Ακολούθως είπε ότι ο ίδιος θα παραμείνει στην ΚΟ των ΑΝΕΛ ώστε να ψηφιστούν τα φιλολαϊκά μέτρα που έχει προαναγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας. Και αποκάλυσε ότι το ίδιο θα κάνει και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ότι δηλαδή δεν θα παραδώσει την έδρα του ούτε την Τετάρτη, όπως αναφέρεται στα ΜΜΕ, αλλά ότι θα παραμείνει και δεν θα διαλύσει την ΚΟ. «Νομίζω ότι ο Θανάσης ο οποίος είναι λαμπρή και ακέραιη προσωπικότητα είπε ότι δεν θα σπάσει τώρα την ΚΟ και θα το κάνει όταν τελειώσουν τα νομοσχέδια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουράρις.

Σε μια τρίτη ενδιαφέρουσα τοποθέτηση, ο κ. Ζουράρις κλήθηκε να σχολιάσει το πολιτικό φλερτ του προέδρου των ΑΝΕΛ με τον κ. Μπαλτάκο και τον κ. Καρατζαφέρη, πολιτικούς με γνωστές (ακρο)δεξιές αντιλήψεις.

Ο κ. Ζουράρις είπε ότι κάτι τέτοιο αφορά το «μετά», δήλωσε «παλιός ΕΔΑΐτης και «προκατακλυσμιαίος Αριστερός και κομμουνιστής».

«Αν έρθει ο Μπαλτάκος για μετά, εγώ δεν έχω καμία σχέση με τον Μπαλτάκο και δεν έχω λόγο να συνυπάρχω με τον Μπαλτάκο».

Στην ερώτηση τι θα κάνει στις εκλογές απέφυγε να απαντήσει ο κ. Ζουράρις. Αλλά πρόσθεσε: «Εκείνο που μπορώ να σας πω αποφατικώς, όπως έλεγε ο Αριστοτέλης, είναι ότι εάν ο Μπαλτάκος είναι μέσα, ο Ζουράρις θα είναι αλλού».

Το πού αλλού είναι ένα ενδιαφέρον θέμα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...