572
Η Φώφη Γεννηματά | Menelaos Myrillas / SOOC

Γεννηματά: «Οποιος λοξοκοιτάζει προς Τσίπρα ή Μητσοτάκη δεν έχει θέση ανάμεσά μας»

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2019, 12:41
Η Φώφη Γεννηματά
|Menelaos Myrillas / SOOC

Γεννηματά: «Οποιος λοξοκοιτάζει προς Τσίπρα ή Μητσοτάκη δεν έχει θέση ανάμεσά μας»

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2019, 12:41

Στην αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής επιμένει η Φώφη Γεννηματά στέλνοντας μάλιστα το μήνυμα ότι όσοι κοιτούν προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ δεν έχουν θέση στον φορέα της Κεντροαριστεράς.

Σε συνέντευξή της το Σάββατο στα «Νέα» τονίζει χαρακτηριστικά ότι «όποιος λοξοκοιτάζει προς Τσίπρα ή Μητσοτάκη δεν έχει θέση ανάμεσά μας». Αυτό είναι ένα μήνυμα και προς την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου.

Για τους ισχυρισμούς του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου περί ανταλλαγμάτων για την καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών επισημαίνει πως η ψήφος του δεν ήταν «απλά ναι σε μια κακή συμφωνία, αλλά και στήριξη στην κυβέρνηση Τσίπρα».

«Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής δεν τέθηκε κανένα θέμα αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ. Το θέμα τέθηκε από τον πρόεδρο της με διαφωνία πολλών στελεχών της όπως έγινε ήδη γνωστό», προσθέτει.

Σε ερώτημα για το αν ισχύουν οι ισχυρισμοί του κ. Θεοχαρόπουλου ότι του πρόσφερε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας με αντάλλαγμα την καταψήφιση της συμφωνίας απαντά: «Σε όσους τυχόν μπερδεύονται υπενθυμίζω ότι εγώ δεν είμαι Τσίπρας. Ούτε παζάρια κάνω ούτε αλισιβερίσια».

Ερωτάται όμως και τι διαφοροποιεί τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς διαγράφηκε μόνο ο δεύτερος: «Το πρόβλημα με την συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου ήταν η άθλια και προσχεδιασμένη αξιοποίηση και διαστρέβλωση της από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό του Μαξίμου για να πλήξει την παράταξη μας. Είναι τέτοια η αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να πιαστεί από κάπου που δυστυχώς κανείς εκπλήσσεται», απαντά.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ απαντά με έμφαση:

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για κανένα μέτωπο με κανένα. Προχωράμε το δικό μας δρόμο. Όποιος λοξοκοιτάζει προς Τσίπρα ή Μητσοτακη δεν έχει θέση ανάμεσα μας. Η φιλολογία περί μετώπων και από το ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ απλά εξυπηρετεί τους εκλογικούς σχεδιασμούς τους. Επιχειρούν να εγκλωβίσουν τους πολίτες με ψεύτικα διλήμματα εντείνοντας την πόλωση και το διχασμό. Αυτή η μικροκομματική τους όμως αντίληψη εγκυμονεί κινδύνους για νέες περιπέτειες και νέα αδιέξοδα για τη χώρα. Ας το λάβουν αυτό πολύ σοβαρά υπόψη τους οι πολίτες. Ιδιαίτερα η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να υποδυθεί κόντρα ρόλο εμφανιζόμενος ως  δήθεν κεντροαριστερός τώρα στα στερνά του, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ακόμα προσπάθεια εμπαιγμού για την πολιτική του επιβίωση».

Εξηγεί ακόμη ότι δεν πρόκειται για επίθεση φιλίας «αλλά για ρεσάλτο προκειμένου να αλώσει τη Δημοκρατική  Παράταξη και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουμε. Διαμορφώνουμε την δική μας  ισχυρή ιδεολογική, πολιτική και προγραμματική  ταυτότητα που αναδεικνύει τις διακριτές μας διαφορές από τις δυνάμεις της συντήρησης και του λαϊκισμού, δημιουργούμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Αυτοί τελικά θα δώσουν την δική τους απάντηση».

Η απάντηση σε αυτά είναι κατά την κυρία Γεννηματά η συσπείρωση εξ ου και η απόφασή της να προσφύγει σε έκτακτο συνέδριο για την ενοποίηση του Κινήματος Αλλαγής μετά τη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Στόχος του συνεδρίου, προσθέτει η ίδια, δεν είναι η επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ – «δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ», λέει.

«Η πολυκομματική λειτουργία του Κινήματος Αλλαγής μέχρι σήμερα δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας, Η εικόνα μας συχνά έδειχνε αντί πολυφωνίας Βαβυλωνία, αντί πλουραλισμού σύγχυση και αντί αποτελεσματικής λειτουργίας γραφειοκρατία», επισημαίνει, μιλώντας για την πορεία του κεντροαριστερού φορέα ως τώρα. «Το Κίνημα Αλλαγής γεννήθηκε για να λειτουργεί ως ένας δυναμικός, δημοκρατικός πολιτικός φορέας και δεν θα επιτρέψω να αναιρεθεί αυτό το βασικό χαρακτηριστικό».

Για τα διαδικαστικά του συνεδρίου, τονίζει πως σέβεται την αυτοτέλεια όλων, όμως «τα κόμματα πρέπει να κάνουν βήματα πίσω για να μπορέσει ο ενιαίος πια στη λειτουργία του φορέας να κάνει το μεγάλο βήμα μπροστά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...