207
|

Μία ακόμη εβδομάδα καραντίνα για τον… εμπύρετο Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2020, 15:58

Μία ακόμη εβδομάδα καραντίνα για τον… εμπύρετο Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2020, 15:58

Για δεύτερη εβδομάδα η Βρετανία θα έχει έναν πρωθυπουργό που πρέπει να μείνει απομονωμένος στην κατοικία του. Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή είχε ανακοινώσει πως είχε διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό, ενημέρωσε τους βρετανούς πολίτες με μήνυμά του στα social media ότι θα χρειαστεί να παρατείνει την καραντίνα του για άλλες επτά ημέρες, καθώς τα συμπτώματα επιμένουν και έχει πυρετό.

Ο Τζόνσον, ο οποίος στην αρχή της πανδημίας είχε αγνοήσει τις συστάσεις των ειδικών για τη δημόσια υγεία και είχε υιοθετήσει τη θεωρία περί «ανοσίας της αγέλης», προειδοποιώντας μάλιστα τους Βρετανούς να είναι έτοιμοι να δουν κάποιους δικούς τους ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από τον ιό, ζήτησε εκ νέου από τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους.

Στη Βρετανία, που μετρά ήδη χιλιάδες νεκρούς από την Covid-19, υπάρχει ανησυχία ότι το προσεχές Σαββατοκύριακο ο κόσμος δεν θα πειθαρχήσει και λόγω της προβλεπόμενης καλοκαιρίας θα κατακλύσει τους δημόσιους χώρους.

Ο Τζόνσον ζήτησε από τους Βρετανούς να μείνουν στα σπίτια τους  για να προστατεύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και «να σώσουν ζωές».

Παραδέχτηκε ότι πολλοί άνθρωποι, ιδίως αυτοί με μικρά παιδιά, μπορεί να έχουν κουραστεί κλεισμένοι, αλλά τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν τη «φανταστική» προσπάθειά τους να μειωθούν οι διαπροσωπικές επαφές, ώστε, όπως είπε, να μειωθεί η διασπορά της ασθένειας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...