246
Ειδική μονάδα του ισπανικού στρατού έχει σπεύσει να απολυμάνει το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης | REUTERS/Nacho Doce

Μια δεύτερη… Ιταλία στην Ισπανία: έσπασε το ψυχολογικό όριο των 1.000 νεκρών

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2020, 13:42
Ειδική μονάδα του ισπανικού στρατού έχει σπεύσει να απολυμάνει το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης
| REUTERS/Nacho Doce

Μια δεύτερη… Ιταλία στην Ισπανία: έσπασε το ψυχολογικό όριο των 1.000 νεκρών

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2020, 13:42

Αν η Ιταλία είναι πλέον το επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού, είναι δυστυχώς πολύ πιθανό η Ισπανία να την ακολουθήσει καθώς τα θύματα αυξάνονται δραματικά. Το μεσημέρι της Παρασκευής ανακοινώθηκε στη Μαδρίτη ότι στη χώρα έσπασε το ψυχολογικό όριο των 1.000 θανάτων από τον Covid-19, ενώ τα κρούσματα πλησιάζουν στα 20.000.

Η Ισπανία βρέθηκε να μετρά 1.002 νεκρούς από την επιδημία Cοvid-19 (από 767 την Πέμπτη) ενώ σε εθνικό επίπεδο τα κρούσματα ανήλθαν σε 19.980 –μία αύξηση 2.833 κρουσμάτων κατά το τελευταίο 24ωρο.

Την Πέμπτη η χώρα της Ιβηρικής, που θεωρείται ο δεύτερος πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός στον κόσμο, επέβαλε «αναστολή» της λειτουργίας «όλων των ξενοδοχείων (…), των τουριστικών και άλλων καταλυμάτων για σύντομες διαμονές (…) σε όλη την επικράτεια», σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Αυτό οδήγησε πολλούς τουρίστες στα αεροδρόμια σε μια προσπάθεια να επιστρέψουν στις πατρίδες τους και ενώ πλέον τα σύνορα κλείνουν –η Ελλάδα έχει ανακοινώσει εδώ και μέρες διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης με την Ισπανία, μεταξύ άλλων.

Τα μοναδικά ξενοδοχεία που μπορούν να μείνουν ανοικτά είναι αυτά της διαμονής μακράς διάρκειας, με προϋπόθεση όμως πως διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές ώστε οι φιλοξενούμενοί τους να μπορούν να τηρούν τον σχεδόν απόλυτο περιορισμό που επιβάλλεται το τρέχον διάστημα σε όλη τη χώρα.

Η Ισπανία κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρώπη και τέταρτη στον πλανήτη μεταξύ αυτών που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την επιδημία.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το περασμένο Σάββατο, θέτοντας σε εφαρμογή δρακόντεια μέτρα για την παραμονή ολόκληρου του πληθυσμού σε περιορισμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...