1031
O Πρωθυπουργός μιλά για τον Νίκο Αναστόπουλο με φόντο τη φωτογραφία του μεγάλου γκολτζή με τους συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό, Νίκο Τσιαντάκη και Παναγιώτη Τσαλουχίδη | ΥοuΤube / Sport24

Mητσοτάκης στο Sport24: O Ολυμπιακός στο Conference μού θυμίζει το 2004

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2024, 16:44
O Πρωθυπουργός μιλά για τον Νίκο Αναστόπουλο με φόντο τη φωτογραφία του μεγάλου γκολτζή με τους συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό, Νίκο Τσιαντάκη και Παναγιώτη Τσαλουχίδη
|ΥοuΤube / Sport24

Mητσοτάκης στο Sport24: O Ολυμπιακός στο Conference μού θυμίζει το 2004

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2024, 16:44

Σε μία διαφορετική συνέντευξή του στο αθλητικό portal Sport24, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για.. μπάσκετ: για το ενδεχόμενο ενός ελληνικού τελικού στην Ευρωλίγκα, τον Νίκο Γκάλη, τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Ελληνα Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Λεμπρον Τζέιμς, και για ποδόσφαιρο: την πορεία του Ολυμπιακού στο Conference League που του θύμισε κάτι από αυτή της Εθνικής του Ρεχάγκελ με την κατάκτηση του Εuro το 2004, τον «γκολτζή» Νίκο Αναστόπουλο και τον «παιχταρά» Δημήτρη Σαραβάκο, τη δική του σχέση με τον αθλητισμό, αλλά και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να βάλει τάξη στα γήπεδα της χώρας.

Στην αρχή της συνέντευξής του ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό επαγγελματικό αθλητισμό – με πιθανή την παρουσία δύο ελληνικών ομάδων (του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού) στον τελικό της Euroleague και τη συμμετοχή ελληνικής ομάδας στον τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο ποδόσφαιρο (με τον Ολυμπιακό στο Conference League).

Ο Ολυμπιακός έχει το μομέντουμ μαζί του, εκτίμησε για τις πιθανότητες των «ερυθρολεύκων» να σηκώσουν το κύπελλο της τρίτης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA, λέγοντας ότι η πορεία των Πειραιωτών  «θυμίζει κάτι από 2004».

Οσο για τη διοργάνωση του τελικού στη Νέα Φιλαδέλφεια και την Οpap Arena, τόνισε πως έχει γίνει η προετοιμασία από την Αστυνομία, επέστησε την προσοχή των φιλάθλων στις διάφορες απάτες με τα δυσεύρετα πια εισιτήρια του τελικού και προειδοποίησε πως  θα είναι δύσκολο να πλησιάσει κανείς στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο.

Με φίλους σε μια μεγάλη τηλεόραση θα κάτσουμε να δούμε το ματς και θα ελπίζουμε για το καλύτερο. Η πορεία του Ολυμπιακού ήταν εντυπωσιακή με έναν εξαιρετικό προπονητή, κατέληξε στη σχετική αναφορά του.

Ομοίως, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τεράστια επιτυχία την προκριση δύο ελληνικών ομάδων στο φάιναλ φορ της Euroleague και μάλιστα με διαφορετικό σημείο αφετηρίας: «Ο Ολυμπιακός πιο στρωμένη ομάδα και ο Παναθηναϊκός με ένα εξαιρετικό comeback».

«Πιστεύω ότι τα ματς θα είναι ανταγωνιστικά. Αυτό που μου αρέσει, είναι ότι υπάρχει ψυχολογία και εμπειρία. Θα ήταν καταπληκτικό να έχουμε έναν ελληνικό τελικό», ανέφερε, εκφράζοντας την επιθυμία του να πάει και αυτός Βερολίνο σε μία τέτοια περίπτωση: «Αν καταφέρουμε να έχουμε δύο ομάδες στον τελικό θα προσπαθήσω να παω ως ελληνας φίλαθλος γιατί είναι τιμητικό για το ελληνικό μπάσκετ».,

Oσον αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε για μία ακόμη φορά την ικανοποίησή του για τον τρόπο με τον οποίο ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας στο ποδόσφαιρο -η εικόνα που αποκόμισα στα πλέι οφ, είπε, έμοιαζε περισσότερο με εικόνα ευρωπαϊκών γηπέδων- αλλά και την απόλυτη αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να βάλει σε τάξη τα γήπεδα και να αντιμετωπίσει δραστικά το πρόβλημα των χούλιγκαν.

Δεν γίνεται να υπάρχουν συμμορίες στα γήπεδα, ξεκαθάρισε και αναφερόμενος στην υπόθεση των επεισοδίων του Ρέντη με τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη, σημείωσε τη συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ με τις δικαστικές αρχές ώστε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Τις εποχές που οι δήθεν φίλαθλοι προκαλούσαν πρόβλημα τις έχουμε αφήσει πίσω, ώστε να μπορέσουμε το 2024-2025 να γίνεται στο ποδόσφαιρο ό,τι και στο μπάσκετ, να πηγαίνεις στο γήπεδο με το παιδί σου χωρίς να φοβάσαι, παρατήρησε χαρακτηριστικά, διαμηνύοντας: «Δεν θα κάνω πίσω, θα φτάσουμε όπου πρέπει να φτάσουμε».

Στα των ομάδων (ΠΑΕ και ΚΑΕ), ο κ. Μητσοτάκης είπε για τον Πρωταθλητή Ελλάδας ΠΑΟΚ ότι η Πολιτεία έχει κάνει ό,τι της έχει ζητηθεί για το ζήτημα της χρήσης γης γύρω από την Τούμπα και μένει πλέον στον επενδυτή να κάνει την επόμενη κίνηση για το project του νέου γηπέδου του Δικεφάλου του Βορρά.

Αντίστοιχα, και για τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ, εξέφρασε την επιθυμία «να κάνουμε με το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και τη διοίκηση» της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ, «ό,τι κάναμε με το ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό».

Στη συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την πρότασή του (εδώ) ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο να γίνεται κάθε χρόνο στο Ολυμπιακό Στάδιο με φιλάθλους -σε αντίθεση με τη φετινή παρωδία της ΕΠΟ με τις άδειες κερκίδες στο Πανθεσσαλικό- όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Βούλησή μας -είπε- είναι να γίνει αυτό από το 2025.

Συνολικά για τον ελληνικό αθλητισμό και την πρόοδο και τις επιτυχίες που έχει να επιδείξει σε μία σειρά από σπορ, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε:

«Το τένις ανεβαίνει ως σπορ στην Ελλάδα με δύο παίκτες στο Τop-10 (Τσιτσιπάς – Σάκκαρη)  και ανερχόμενα ταλέντα, ο Στίβος, η Κολύμβηση, το Πόλο – έχουμε πολλές διακρίσεις να προσβλέπουμε πέρα από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ». «Στη Φλώρινα συνάντησα μια 15χρονη πρωταθλήτρια στην ξιφασκία», ανέφερε με υπερηφάνεια.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο Πρωθυπουργός δήλωσε εξάλλου:

Για τον Νίκο Αναστόπουλο: Νομίζω ότι ήταν ο ορισμός του γκολτζή. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Αυτό ξεχωρίζει όλους τους μεγάλους στράικερ. Και για τον Γκερτ Μίλερ έλεγαν ότι δεν ήταν μεγάλος μπαλαδόρος αλλά τη μπάλα στο πλεχτό την έστελνε.

Για τον Δημήτρη Σαραβάκο: Παιχταράς. Να δούμε και τη φωτογραφία αυτού που έδινε τις πάσες, του Ζάετς

Για την Εθνική Μπάσκετ το 1987: Εκεί ήμουν μέσα, 19 ετών, καθόμουν σε μια θέση κοντά στο παρκέ εκεί που ο Καμπούρης εκτέλεσε τις βολές. Για μένα είναι κορυφαία στιγμή γιατί μας άλλαξε πίστα. Ήταν ένα ονειρεμένο καλοκαίρι για εμάς τους μπασκετικούς

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη: Είναι ενας σπουδαίος άνθρωπος με πειθαρχία. Για την εποχή του άλλαξε τις κανόνες για το πώς έπαιζε και το σώμα του

Για τον Νίκο Γκάλη: Ήταν το κάτι άλλο, έχω κάνει κοπάνα από το σχολείο για να πάω στο Αλεξάνδρειο για να τον δω. Ηξερες τι θα έκανε αλλά δεν μπορούσες να τον σταματήσεις. Άλλαξε τη ροή του ελληνικού αθλητισμού όχι μόνο το μπάσκετ..

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: Για τον Γιάννη εγώ τον ξέρω. Δεν θα μιλήσω για τον Γιάννη ως αθλητή έχει κάνει πράγματα εκπληκτικά. Όσο καλός αθλητής είναι, τόσο μετρημένος είναι στην προσωπική του ζωή και να βελτιώνεται συνεχώς. Οικογενειάρχης και Ελληνας που αγαπάει βαθιά την Ελλάδα. Δύο φορές MVP, πρωταθλητής στο NBA. Αν είσαι αθλητής ξέρεις τι σημαίνει πόνος και ο Γιάννης έβαλε το κορμί του πάνω από την ομάδα και δεν το κάνουν όλοι. Μακάρι να το έχουμε μαζί μας στο προολυμπιακό τουρνουά.

Για τον Γιάννη Ιωαννίδη: Ημασταν μαζί στη Βουλή, ήταν και προπονητής στην ομάδα μπασκετ εκεί. Και αυτός ως προπονητής ήξερε να προετοιμάζει τις ομάδες για τους μεγάλους αγώνες. Ωραίος άνθρωπος.

Για τον Μάικλ Τζόρνταν: Για μένα παραμένει ο καλύτερος. Φοβερά προσόντα. Είναι ο παίκτης που πήγε το ΝΒΑ εκεί που είναι σήμερα. Με αυτόν μεγάλωσα στις ΗΠΑ.

Για τον Λεμπρόν Τζέιμς: Σπουδαίος παίκτης, ανταγωνίζεται τον Τζόρνταν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...