218
Το «σαλόνι» του περιοδικού Die Aktuelle με τα απίστευτα παραμύθια | EPA/HANNIBAL HANSCHKE

Γερμανία: «Καμπάνα» σε περιοδικό για ψεύτικη συνέντευξη του Σουμάχερ

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2024, 19:57
Το «σαλόνι» του περιοδικού Die Aktuelle με τα απίστευτα παραμύθια
|EPA/HANNIBAL HANSCHKE

Γερμανία: «Καμπάνα» σε περιοδικό για ψεύτικη συνέντευξη του Σουμάχερ

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2024, 19:57

Η οικογένεια του Μίχαελ Σουμάχερ κέρδισε νομική μάχη κατά του εκδότη ενός περιοδικού που δημοσίευσε «συνέντευξη» με τον παλιό άσο της Φόρμουλα 1 φτιαγμένη από Τεχνητή Νοημοσύνη αλλά και από δημοσιογραφική ηλιθιότητα.

Τον Απρίλιο του 2023 το γερμανικό έντυπο Die Aktuelle έγραψε στο εξώφυλλό του τον εξής «πιασάρικο» τίτλο: «Μίχαελ Σουμάχερ, η πρώτη συνέντευξη!» Για αυτήν την εξυπνάδα η εκδοτική επιχείρηση καταδικάστηκε να πληρώσει στην οικογένεια Σουμάχερ αποζημίωση 200.000 ευρώ.

Το εξώφυλλο του Die Aktuelle που διαλάλησε την ψεύτικη συνέντευξη του Σουμάχερ (EPA/HANNIBAL HANSCHKE)

Πέρυσι η επιχείρηση είχε ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια Σουμάχερ και επιπροσθέτως είχε απολύσει την αρχισυντάκτρια του περιοδικού. «Αυτό το παραπλανητικό άρθρο δεν έπρεπε να δημοσιευτεί» είχε δηλώσει τότε η διεύθυνση της επιχείρησης.

«Δεν πληροί σε καμία περίπτωση τα στάνταρ της δημοσιογραφίας που περιμένουμε, τόσο εμείς όσο και οι αναγνώστες μας». Ωστόσο η «καμπάνα» της αποζημίωσης ήχησε πένθιμα πλην εκκωφαντικά για το εκδοτικό συγκρότημα.

Ο Σουμάχερ έχει αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση ύστερα από 91 νικηφόρους αγώνες και πέντε συνεχόμενους τίτλους με τη Ferrari, την περίοδο 2000-2004, και άλλους δύο με την Benetton το 1994 και το 1995.

Αιτία της αποχώρησής του ήταν ο βαρύς τραυματισμός του στο κρανίο, το 2013. Εκτοτε ο πολυνίκης της Φόρμουλα 1 οικουρεί, χωρίς να υπάρχουν πολλές πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...