408
Γερμανοί διασώστες δοκιμάζουν προστατευτικές στολές στην Κολωνία | Reuters

Η Γερμανία έφτασε τα 16.624 κρούσματα, αλλά έχει μόλις 44 νεκρούς – Γιατί;

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2020, 13:36
Γερμανοί διασώστες δοκιμάζουν προστατευτικές στολές στην Κολωνία
|Reuters

Η Γερμανία έφτασε τα 16.624 κρούσματα, αλλά έχει μόλις 44 νεκρούς – Γιατί;

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2020, 13:36

Αυξήθηκαν κατακόρυφα τα κρούσματα στη Γερμανία τα τελευταία δύο 24ωρα, όχι όμως αντίστοιχα και οι νεκροί, κάτι που αποτελεί θέμα μελέτης για τους ειδικούς σε όλο τον κόσμο, που έχουν ριχτεί στη μάχη κατά του κορονοϊού. Και αυτό παρ’ όλο που, τουλάχιστον προς στιγμήν, οι Γερμανοί δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα τόσο δρακόντεια μέτρα, όπως άλλες χώρες.

Συγκεκριμένα, τα κρούσματα, έως το πρωί της Παρασκευής (20 Μαρτίου) ήταν στα 16.626 και οι νεκροί στους 44.

Γερμανός θερμομετρεί επιβάτες αυτοκινήτου στα σύνορα Γερμανίας – Πολωνίας

Οπως εξηγούν οι Times, με βάση τα στοιχεία της Τετάρτης, όταν τα κρούσματα ήταν ακόμα 9.877 και οι θάνατοι 26, η Γερμανία παρουσίαζε ποσοστό θνησιμότητας 0,26%, τη στιγμή που στη Βρετανία ήταν 3,7% και στην Ιταλία 7,9%!

Ομως, όπως είπε σχετικά και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, το εκτεταμένο και άριστα οργανωμένο δίκτυο των εργαστηρίων στη χώρα επιτρέπει να γίνονται χιλιάδες τεστ καθημερινά, από την πρώτη ημέρα, ανάμεσά τους και ασυμπτωματικοί, με αποτέλεσμα να εντοπίζουν άμεσα όσους έχουν ανάγκη εισαγωγής σε νοσοκομεία, τα οποία είναι επίσης πολύ καλά οργανωμένα. Η Γερμανία έχει από τις μεγαλύτερες αναλογίες νοσοκομειακών μονάδων ανά κάτοικο στον κόσμο. Τώρα μάλιστα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι οι ΜΕΘ θα διπλασιαστούν λόγω κορονοϊού και θα φτάσουν τις 56.000.

Κάτοικοι του Πότσνταμ τηρούν ευλαβικά τις αποστάσεις ασφαλείας που τους υποδεικνύονται στο πάτωμα, σε πολυκατάστημα

Πάντως, και στη Γερμανία, τα περισσότερα θύματα είναι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας με χρόνια προβλήματα υγείας.

Οσον αφορά την επιβολή αυστηρών μέτρων, είναι λίγο πιο δύσκολο από άλλα κράτη, λόγω του αποκεντρωμένου συστήματος διακυβέρνησης και τις πολλές τοπικές κυβερνήσεις που έχουν αυξημένες αρμοδιότητες.

Την Παρασκευή, ο υγειονομικός αξιωματούχος που ηγείται της μάχης κατά του κορονοϊού στη Γερμανία κάλεσε τους πολίτες να κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους προκειμένου να περιοριστεί η πανδημία, αλλά είπε ότι επαφίεται στις αρχές να αποφασίσουν αν θα επιβάλουν ή όχι απαγόρευση κυκλοφορίας προκειμένου να τους αναγκάσουν να το κάνουν.

«Συνιστούμε να τηρείται η μέγιστη απόσταση. Εξαρτάται από τις αρχές να αποφασίσουν μέτρα προκειμένου να επιτευχθεί αυτό», είπε ο Λόταρ Βίλερ, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, στη Βαυαρία η κωμόπολη Μίτερταϊχ, με πληθυσμό 7.000 κατοίκων, έγινε η πρώτη που επέβαλε γενική απαγόρευση κυκλοφορίας. Τα σπίτια τους επιτρέπεται να εγκαταλείπουν μόνο οι εργαζόμενοι και όσοι θέλουν να πάνε για ψώνια ή στον γιατρό. Εκτιμάται ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες πόλεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...