274
Τι υπόσχεται ο Στίνκι Πιτ στις Μπάρμπι; | YouTube

#MeToo και στο «Toy Story»: κόπηκε σκηνή με σεξουαλικά υπονοούμενα

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2019, 17:20
Τι υπόσχεται ο Στίνκι Πιτ στις Μπάρμπι;
|YouTube

#MeToo και στο «Toy Story»: κόπηκε σκηνή με σεξουαλικά υπονοούμενα

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2019, 17:20

Ακόμη και στον φανταστικό κόσμο των ταινιών του «Toy Story» υπήρξαν υπόνοιες ότι ένας άνδρας ζητά σεξουαλικές χάρες από άλλες (επίσης φανταστικές) ηρωίδες με αντάλλαγμα μια δουλειά. Ετσι στον κόσμο της ταινίας εισχώρησε μια λύση από τον πραγματικό κόσμο (των ΗΠΑ) και το πνεύμα του #MeToo, με αποτέλεσμα η σκηνή να κοπεί.

Το επίμαχο απόσπασμα ήταν στους τίτλους τέλους του «Toy Story 2», σε κομμάτι με λάθη (bloopers) και πλάκες στα γυρίσματα. Φυσικά αυτό είναι ένα αστείο των σχεδιαστών, γιατί η ταινία είναι κινούμενα σχέδια φτιαγμένα στον υπολογιστή χωρίς πραγματικούς ηθοποιούς.

Σε μια σκηνή εμφανίζεται ένα παιχνίδι, ο Στίνκι Πιτ («Πιτ ο Βρωμιάρης»), που συζητάει με δύο κούκλες Μπάρμπι. Ο κοντόχοντρος Πιτ χαϊδεύει τα χέρια μιας από τις κοπέλες και τους λέει ότι μπορεί να πάρουν ρόλο στην επόμενη ταινία.

Το 1999, όταν κυκλοφόρησε η δεύτερη συνέχεια της πολύ επιτυχημένης σειράς, τέτοια αστεία μπορεί να ήταν αποδεκτά. Ολες οι ταινίες «Toy Story» διακρίνονται εξάλλου για τις πινελιές χιούμορ για ενήλικους δίπλα στο άφθονο χιούμορ για παιδιά.

Σήμερα όμως, στο πνεύμα του #MeToo και μετά τις αποκαλύψεις για τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, τέτοια αστεία δεν μπορούν να παραμείνουν ούτε σαν υπόνοιες.

Ετσι, γράφει ο Guardian, η Disney αποφάσισε να περικόψει σιωπηρά τη σκηνή από το Blu-Ray, πράγμα που ανακάλυψαν χρήστες του Reddit και άλλων ιντερνετικών φόρουμ.

Πέρυσι εξάλλου ένας από τους ανθρώπους που πιστώνονται με την επιτυχία των ταινιών «Toy Story», ο σκηνοθέτης Τζον Λάσετερ, απομακρύνθηκε από την Disney έπειτα από καταγγελίες για αντιδεοντολογική συμπεριφορά κατά γυναικών συναδέλφων του.

Η σειρά «Toy Story» είναι από τις πιο επιτυχημένες καλλιτεχνικά και εμπορικά για την Pixar και την Disney. Η πρώτη ταινία κυκλοφόρησε το 1995 και η τελευταία, τέταρτη στη σειρά, πριν από λίγες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...