258
Αρματα μάχης μεταφέρονται στην Ουάσινγκτον για την παρέλαση, μια εικόνα πρωτοφανής για την πόλη | REUTERS/Kevin Fogarty

Ο Τραμπ θα δει αυτό που τόσο ήθελε, μια στρατιωτική παρέλαση για την 4η Ιουλίου

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2019, 13:01
Αρματα μάχης μεταφέρονται στην Ουάσινγκτον για την παρέλαση, μια εικόνα πρωτοφανής για την πόλη
|REUTERS/Kevin Fogarty

Ο Τραμπ θα δει αυτό που τόσο ήθελε, μια στρατιωτική παρέλαση για την 4η Ιουλίου

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2019, 13:01

Αρματα μάχης, μαχητικά αεροσκάφη, κερκίδες για VIP πλήθος. Ανευ προηγουμένου είναι η κινητοποίηση στην Ουάσινγκτον για την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που ζήτησε ο Ντόναλντ Τραμπ και –επιτέλους– θα δει να πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη 4 Ιουλίου.

Και είναι πραγματικά πρωτοφανής γιατί η Ημέρα της Ανεξαρτησίας είναι αφορμή στις ΗΠΑ για μπάρμπεκιου και πυροτεχνήματα.

Με τον Τραμπ αυτό αλλάζει, εντείνοντας την ανησυχία ότι ο πρόεδρος επιδιώκει να στρατιωτικοποιήσει την εθνική επέτειο, γράφουν οι Times. Ο Λευκός Οίκος επιμένει φυσικά ότι είναι άκρως πατριωτική εκδήλωση, ενώ αποφεύγει να μπει στη συζήτηση για το πόσο κοστίζουν όλα αυτά.

«Θα έχουμε αεροσκάφη, τα καλύτερα μαχητικά στον κόσμο. Θα είναι μοναδική, σπέσιαλ εκδήλωση», έλεγε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος.

Δεν θα περιοριστεί μάλιστα στην παρέλαση ο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά θα εκφωνήσει και ομιλία μπροστά στο Μνημείο Λίνκολν. Η μεγάλη ανοιχτή έκταση  μπροστά από το Μνημείο θα φιλοξενήσει έναν ειδικό χώρο για τα VIP πρόσωπα – άλλη μια παρέκκλιση από τα συνηθισμένα.

Προετοιμασίες μπροστά από το Μνημείο του Λίνκολν στην Ουάσινγκτον // EPA/SHAWN THEW

Η ιδέα για την μεγάλη παρέλαση μπήκε στον Τραμπ στις 14 Ιουλίου 2017, όταν είχε παρακολουθήσει στο Παρίσι αρκετά εντυπωσιασμένος την μεγάλη παρέλαση για την ημέρα της Πτώσης της Βαστίλης, έπειτα από πρόσκληση του Εμανουέλ Μακρόν.

Πάντως η δημοτική αρχή στην Ουάσινγκτον δεν βλέπει με ενθουσιασμό την προοπτική της παρέλασης των αρμάτων που θα επιβαρύνουν το –ασυνήθιστο σε αυτά- οδικό δίκτυο.

Το μόνο ίσως που μπορεί να χαλάσει αυτό το σόου είναι η πιθανότητα για καταιγίδες το απόγευμα της Πέμπτης. Αλλά ούτε αυτό θα σταματήσει τον πρόεδρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...