335
| Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Λύση στο αδιέξοδο για τα έργα στο «Μακεδονία»

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2016, 14:03

Λύση στο αδιέξοδο για τα έργα στο «Μακεδονία»

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2016, 14:03

Για τον Οκτώβριο του 2017, αντί του Ιανουαρίου όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά, μετατίθεται η έναρξη των έργων στον διάδρομο του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργείου η έναρξη του έργου «Αναβάθμιση Αντοχής Χερσαίου Τμήματος Διαδρόμου 10-28 Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης “Μακεδονία”» μετατίθεται για τον Οκτώβριο του 2017. Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο με Απρίλιο του 2018.

Με την μετάθεση της ημερομηνίας διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου το καλοκαίρι του 2017, αλλά και αυτό του 2018, όπως είχε ζητήσει η Fraport.

Πέρα από αυτό, η γερμανική εταιρεία θα εγκαταστήσει με δικές της δαπάνες σύστημα φωτοσήμανσης στον τροχόδρομο, ώστε  να μετατραπεί σε διάδρομο προσαπογείωσης.

Ακόμη, θα πρέπει να συνεργαστεί με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τη διασφάλιση όλων των ασφαλών διαδικασιών στο αεροδρόμιο ενώ παραιτείται από κάθε αξίωση απέναντι στο ελληνικό Δημόσιο σχετικά με τη καθυστέρηση ολοκλήρωσης των  έργων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η απόφαση ελήφθη έπειτα από αίτημα της παραχωρησιούχου Fraport και διαπραγματεύσεις που είχαν διάρκεια αρκετών εβδομάδων.

Δήλωση από το υπουργείο

Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων και τα έργα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», το υπουργείο Υποδομών επισημαίνει ότι «δεν διακινδυνεύεται καμιά συμφωνία».

Προσθέτει ότι «γίναμε μάρτυρες του όψιμου ενδιαφέροντος των στελεχών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και μερίδας του Τύπου, ότι δήθεν τορπιλίζεται η συμφωνία για την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων, λόγω των έργων στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”».

Παραθέτει ακόμη στοιχεία για το «θεάρεστο έργο», όπως το χαρακτηρίζει, των προηγούμενων κυβερνήσεων για το αεροδρόμιο «Μακεδονία», αλλά και το τι έγινε μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Καταλήγοντας δηλώνουμε ότι τα στελέχη και οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θα ήταν καλό πρώτα να ενημερώνονται επαρκώς και αξιόπιστα, δεύτερον να ενημερωθούν από τους συναδέλφους τους υπουργούς και διοικητές της ΥΠΑ για τα έργα που “παρέδωσαν” και στη συνέχεια να βγάζουν τις “αξιόπιστες” ανακοινώσεις τους.

» Τα έργα, δυστυχώς για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιούνται από αυτήν την κυβέρνηση και αυτό είναι το πρόβλημά τους», καταλήγει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...