166
Το περίφημο «Αβγό» στις Βρυξέλλες | Wikimedia Commons

Μεταφέρεται η Σύνοδος Κορυφής μετά τη νέα εμφάνιση αερίων στην έδρα της ΕΕ

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2017, 22:19
Το περίφημο «Αβγό» στις Βρυξέλλες
|Wikimedia Commons

Μεταφέρεται η Σύνοδος Κορυφής μετά τη νέα εμφάνιση αερίων στην έδρα της ΕΕ

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2017, 22:19

Νέο πρόβλημα με επιβλαβή αέρια παρουσίασε σήμερα η νεόδμητη έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, το περίφημο κτίριο Europa, καθιστώντας αναγκαία τη μεταφορά της Συνόδου Κορυφής που αρχίζει την Πέμπτη σε διαφορετική τοποθεσία.

Ως συνέπεια οι ηγέτες των 28 κρατών-μελών θα συναντηθούν στο κτίριο Justus Lipsius των Βρυξελλών, όπου φιλοξενούνταν οι Σύνοδοι Κορυφής έως και πέρυσι.

Αντίθετα, το Europa εκκενώθηκε προληπτικά, καθώς τις προηγούμενες ημέρες τουλάχιστον πέντε εργαζόμενοι χρειάστηκαν περίθαλψη αφού παραπονέθηκαν για αδιαθεσία και ερεθισμούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου, το πρόβλημα με τα αέρια εντοπίζεται στις κουζίνες του Europa και φαίνεται να οφείλεται σε τεχνικά προβλήματα στο σύστημα εξαερισμού. Το κτίριο ελέγχθηκε την ίδια ημέρα από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος και η ακριβής αιτία του προβλήματος.

Τα προβλήματα στο Europa – που είναι περιπαιχτικά γνωστό ως «Το Αβγό» στις Βρυξέλλες – αποτελούν μία δυσάρεστη έκπληξη για την ΕΕ, με δεδομένο ότι η κατασκευή του κόστισε περίπου 240 εκατομμύρια ευρώ και εγκαινιάστηκε στα τέλη του 2016 ως το κτίριο-ναυαρχίδα του μπλοκ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...