523
Τόσο σφρίγος, τέτοιο βαμμένο κομοδινί μαλλί, πώς να μην τον ματιάσουν; | REUTERS/Jason Lee

Ο Τσιανγκ Ζεμίν ζει! Η «ανάσταση» του κινέζου πρώην προέδρου viral στο Διαδίκτυο

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2017, 20:56
Τόσο σφρίγος, τέτοιο βαμμένο κομοδινί μαλλί, πώς να μην τον ματιάσουν;
|REUTERS/Jason Lee

Ο Τσιανγκ Ζεμίν ζει! Η «ανάσταση» του κινέζου πρώην προέδρου viral στο Διαδίκτυο

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2017, 20:56

Με μία ομιλία που ξεπέρασε τις τρεις ώρες, ο πρόεδρος της Κίνας άνοιξε τις εργασίες του 19ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος, παρουσιάζοντας το όραμά του για την επόμενη μέρα της ασιατικής χώρας.

Την ώρα λοιπόν που ο Σι Τζιπίνγκ ξεδίπλωνε το όραμά του για την Κίνα του μέλλοντος, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στον πρώην πρόεδρο της χώρας και όχι άδικα, αφού είχαν προηγηθεί φήμες μηνών, που τον ήθελαν νεκρό. Ο Τσιανγκ Ζεμίν… αναστήθηκε, ενώ παρουσιάζεται και πιο ακμαίος, από κάθε άλλη φορά. Ο ορισμός της ζωντάνιας, δεν το συζητάμε.

Ετσι, μπορεί ο Σι Τζινπίνγκ να ανέλυε τη νέα εποχή που θα έρθει στην Κίνα, αλλά οι κάτοικοι αυτής της χώρας, σύμφωνα με τον Guardian, επικεντρώθηκαν στον 91χρονο ο οποίος κοιμόταν, συγγνώμη, καθόταν λίγο πιο εκεί.

Και πώς να μην ασχοληθεί κάποιος με τον πρώην πρόεδρο της Κίνας; Ηταν η πρώτη  δημόσια επανεμφάνισή του έπειτα από πολύ καιρό, ενώ οι χρήστες των social media σε αυτή τη χώρα δεν σταματούσαν να εκφράζουν την έκπληξή τους για αυτό το γεγονός.

«Φαίνεται ολοένα και νεότερος κάθε φορά που τον βλέπω», έγραψε κάποιος.

«Αναρωτιέμαι πόσες μεταμοσχεύσεις οργάνων έκανε για να καταφέρει να πάει εκεί», έγραψε κάποιος άλλος.

«Πρέπει να μάθουμε το μυστικό του για τη μακροζωία, ανήκει στον κόσμο!», ήταν το σχόλιο ενός ακόμη χρήστη των social media.

2017-10-18T040259Z_313367723_RC1F139ED260_RTRMADP_3_CHINA-CONGRESS
Λογικά, με την υποβοήθηση όρασης, όλα του φαίνονται Κινέζικα (REUTERS/Jason Lee )

Είναι γεγονός ότι ο Τσιανγκ Ζεμίν δεν φάνηκε να εντυπωσιάζεται με τα όσα έλεγε ο σημερινός πρόεδρος της χώρας. Ο υπέργηρος προσπάθησε να διαβάσει το κείμενο της ομιλίας με έναν μεγεθυντικό φακό και την περισσότερη ώρα χασμουριόταν, έξυνε το κεφάλι του και κοιτούσε διαρκώς το ρολόι του – εάν βαριέσαι δεν περνά η ώρα.

Και όλα αυτά από έναν άνθρωπο ο οποίος κάποτε ήταν ισχυρότατος πολιτικός άνδρας, διετέλεσε πρόεδρος της Κίνας από το 1993 -και για μία δεκαετία- ενώ ποτέ δεν μπόρεσε να αποτινάξει από επάνω του το παρατσούκλι που τον συνοδεύει ακόμη: τον αποκαλούν «βάτραχο», επειδή χαμογελά πλατιά.

2017-10-18T065642Z_2066245830_RC15A671E290_RTRMADP_3_CHINA-CONGRESS
Φαγούρα στο μάτι ή, απλώς, καταρράκτης; (REUTERS/Jason Lee)

Ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει ότι κατά τη θητεία του στον προεδρικό θώκο υπήρξε εκρηκτική οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα, ενώ το βιοτικό επίπεδο αυξήθηκε ραγδαία. Εννοείται ότι υπάρχουν πάρα πολλοί οι οποίοι ακόμα τον κατηγορούν για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το Θιβέτ τον μισεί, ενώ φίμωσε πολλούς αντιφρονούντες – με τρόπους διόλου κόσμιους.

2017-10-18T070322Z_783699735_RC17009F76E0_RTRMADP_3_CHINA-CONGRESS
Ο νυν υποβάλλει τα σέβη του στον πρώην (REUTERS/Jason Lee)

Επίσης, περιστασιακά, έδωσε ομιλίες στα Αγγλικά -κατά τη διάρκεια ταξιδιών του στο εξωτερικό- ενώ σε αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό είχε παραχωρήσει μια συνέντευξη κατά την οποία οι δημοσιογράφοι πήγαν τη συζήτηση στο μείζον θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εννοείται ότι ο ίδιος ποτέ δεν απάντησε στα όσα σχετικά τον ρώτησαν ή τα αρνήθηκε.

kentriki
Καληνύχτα, κύριε πρόεδρε… (REUTERS/Jason Lee)

Ο Τσιανγκ Ζεμίν, βλέπετε, είναι γνωστός, επίσης, και για τις στιγμές που δημοσιογράφοι του έθεταν ερωτήσεις που δεν του άρεσαν και εκείνος, για να τους αποφύγει, αποκρινόταν ότι είναι «πολύ απλές» -ήθελε, μάλλον, κάτι πιο δύσκολο- ενώ κάποιες άλλες στιγμές αποκρινόταν ότι ήταν «αφελείς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...