166
H Ανγκελα Μέρκελ, λίγο πριν την ομιλία της στο γερμανικό κοινοβούλιο το πρωί της Πέμπτης | REUTERS/Hannibal Hanschke

Μέρκελ: Στη Σύνοδο Κορυφής το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2021, 14:17
H Ανγκελα Μέρκελ, λίγο πριν την ομιλία της στο γερμανικό κοινοβούλιο το πρωί της Πέμπτης
|REUTERS/Hannibal Hanschke

Μέρκελ: Στη Σύνοδο Κορυφής το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2021, 14:17

Διαβούλευση και για τα επόμενα βήματα σε ό,τι αφορά τη δημιουργία ψηφιακού «πράσινου πιστοποιητικού» θα γίνει στο αποψινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας νωρίτερα την Πέμπτη στην Μπούντεσταγκ ενόψει της τηλε-Συνόδου Κορυφής.

Το πιστοποιητικό, εξήγησε η Άνγκελα Μέρκελ, «πρέπει να παρουσιαστεί μέχρι το καλοκαίρι» και με αυτό «θα είναι εφικτό να καταγραφεί εντός ΕΕ εάν κάποιος είναι εμβολιασμένος ή έχει υποβληθεί σε τεστ» για την Covid-19.

Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρόσθεσε, έχει ξεκινήσει τις εργασίες για την τεχνική εφαρμοσιμότητά του, όπως έχουν ξεκινήσει και τα κράτη-μέλη και η Γερμανία.

«Δεν είναι εύκολο έργο, με 27 κράτη-μέλη θα χρειαστούμε ακόμη μερικές εβδομάδες, διότι πρέπει να δούμε με μεγάλη ακρίβεια ποια δικαιώματα θα συνδέονται με αυτό το πιστοποιητικό. Η τεχνική εφαρμογή είναι σχετικά απλή αλλά αυτό το θέμα είναι ασφαλώς μεγάλης σημασίας», τόνισε η καγκελάριος.

Ως γνωστόν, την περασμένη εβδομάδα, 17 Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε το σχέδιο για τη δημιουργία του Ψηφιακού «πράσινου» πιστοποιητικού προκειμένου να διευκολυνθούν τα ταξίδια στην Ευρώπη το προσεχές καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...