233
H γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ (φωτογραφία αρχείου) | Stefanie Loos /Pool via REUTERS

Μέρκελ: Ζητώ συγγνώμη, δεν θα ισχύσει σκληρό lockdown για τις ημέρες του Πάσχα

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2021, 14:52
H γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ (φωτογραφία αρχείου)
|Stefanie Loos /Pool via REUTERS

Μέρκελ: Ζητώ συγγνώμη, δεν θα ισχύσει σκληρό lockdown για τις ημέρες του Πάσχα

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2021, 14:52

«Ζητώ συγγνώμη από όλους τους πολίτες». Αυτό δήλωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ανακάλεσε την τελευταία απόφαση που είχε ληφθεί από την κυβέρνησή της και τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων, η οποία μεταξύ άλλων προέβλεπε «φάση ηρεμίας» από 1 έως 5 Απριλίου, δηλαδή από Μεγάλη Πέμπτη έως και Δευτέρα του Πάσχα των Ρωμαιοκαθολικών (εδώ), σε μια προσπάθεια να ανασχεθεί το τρίτο κύμα της πανδημίας.

«Φέρω για αυτό την ευθύνη πλήρη, ήταν δικό μου λάθος. Η εμπειρία μου λέει ότι χτυπώντας το κεφάλι στον τοίχο, κερδίζει πάντα ο τοίχος», δήλωσε χαρακτηριστικά η καγκελάριος και εξήγησε ότι η ιδέα είχε στόχο να ανακοπεί το τρίτο κύμα της πανδημίας, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις επαφές των πολιτών. Ωστόσο, το μέτρο για τις ημέρες του Πάσχα προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και ευλόγως: οι Γερμανοί θα είχαν π.χ. τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στη Μαγιόρκα αλλά όχι να πάνε στην εκκλησία.

Η νεότερη απόφαση ελήφθη μετά τη σύγκληση έκτακτης τηλεδιάσκεψης της καγκελαρίου με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων της Γερμανίας.

Η απόφαση για «ακύρωση» του Πάσχα προέβλεπε απολύτως κλειστές τις αγορές από τη Μεγάλη Πέμπτη έως και τη Δευτέρα του Πάσχα των Ρωμαιοκαθολικών (1η-5η Απριλίου), την απαγόρευση της λειτουργίας των εκκλησιών, και τις ημέρες των εορτών, και συναντήσεις με το πολύ πέντε άτομα από άλλα νοικοκυριά.

Τα υπόλοιπα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη στη Γερμανία, και με διάρκεια μέχρι τουλάχιστον έως τις 18 Απριλίου, θα ισχύσουν κανονικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...