401
Η Στριπ σε εκδήλωση το 2015 | REUTERS/Lucas Jackson/File Photo

Μέριλ Στριπ: «Οι φαιοχίτωνες οπαδοί του Τραμπ»

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2017, 16:10
Η Στριπ σε εκδήλωση το 2015
|REUTERS/Lucas Jackson/File Photo

Μέριλ Στριπ: «Οι φαιοχίτωνες οπαδοί του Τραμπ»

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2017, 16:10

Σφοδρή κριτική κατά του Ντόναλντ Τραμπ και της πολιτικής του εξαπέλυσε η Μέριλ Στριπ, η οποία παρομοίασε εμμέσως τις επιθέσεις που δέχτηκε με τις παραστρατωτικές ομάδες που βοήθησαν στην άνοδο στην εξουσία του ναζιστικού κόμματος και του Χίτλερ.

Σε μια σύντομη ομιλία της στη Νέα Υόρκη κατά τη βράβευσή της από τη Human Rights Campaign (πρόκειται ομάδα υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων) αναφέρθηκε στην κατακραυγή εναντίον της από την πλευρά των υποστηρικτών του Τραμπ με αφορμή όσα είχε πει στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών.

«Είναι τρομακτικό να σου βάζουν ένα στόχο στο μέτωπο και να σε αφήνει έκθετο σε κάθε είδους επιθέσεις από φαιοχίτωνες και μποτ και ακόμα χειρότερα. Ο μόνος τρόπος να το κάνεις είναι να αισθάνεσαι ότι πρέπει», είπε.

Η Στριπ αναφερόταν στα μποτ (bot), τους εικονικούς λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα, οι οποίοι γράφουν αποκλειστικά υπέρ του υποψήφιου που έχει πληρώσει για τη δημιουργία τους. Υπάρχουν πολύ ισχυρές ενδείξεις ότι είναι μια μέθοδος για την διάδοση ψεύτικων ειδήσεων ακόμα και συκοφαντιών, που έχει χρησιμοποιηθεί στη Ρωσία, στις ΗΠΑ στις πρόσφατες εκλογές, όπως ακόμη και σε άλλες χώρες.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι New York Times, η Στριπ δεν διευκρίνισε σε ποιον αναφερόταν με τον πολιτικά βαρύ όρο «φαιοχίτωνες».

Είπε ακόμη για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ ότι «αν το καταστροφικό του ένστικτο δεν μας οδηγήσει σε πυρηνικό χειμώνα, θα έχουμε πολλά για τα οποία θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την  προεδρία του, γιατί θα μας έχει αφυπνίσει για το πόσο εύθραυστη είναι η ελευθερία».

Αλλά και για την τάση του Τραμπ να μιλά για τους πάντες και τα πάντα μέσω Twitter πρόσθεσε ότι μέσα από τα tweet «μπορεί να επιτίθεται και να εκφοβίζει, να τιμωρεί και να γελοιοποιεί, να απονομιμοποιεί τον Τύπο και φανταστικούς εχθρούς»

Η ομιλία της πάντως, προσθέτουν, ήταν σε υψηλότερους τόνους από αυτή για τις Χρυσές Σφαίρες και η ίδια μοιάζει να υιοθετεί ένα νέο ρόλο, της αντιπολιτευόμενης στον Τραμπ, ακόμα και σε περιστάσεις χωρίς πανεθνική τηλεοπτική κάλυψη, όπως είχε για τις Σφαίρες.

Αναφέρθηκε ακόμη στον χαρακτηρισμό «υπερτιμημένη», όπως την είχε αποκαλέσει ο Τραμπ σε ένα από τα μπαράζ tweet που συνηθίζει. «Είμαι η πιο υπερτιμημένη, υπερβραβευμένη, υπερβολικά κριτικαρισμένη ηθοποιός της γενιάς μου, που της αρέσει το φούτμπολ», είπε εν μέσω χειροκροτημάτων.

Αναφορά στο αμερικανικό ποδόσφαιρο είχε κάνει στις Χρυσές Σφαίρες όπου είχε πει ότι το Χόλιγουντ είναι γεμάτο ανθρώπους από το εξωτερικό. «Αν τους διώξεις», είχε πει, δεν θα έχεις τίποτα άλλα να δεις παρά φούτμπολ και πολεμικές τέχνες, που δεν είναι καν τέχνες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...