311
Λουόμενοι σε παραλία της Αττικής | SOOC

Ποδαρικό με 44 υπό σκιάν ο Αύγουστος – Συνθήκες ακραίου καύσωνα ως και την Πέμπτη

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2021, 10:02
Λουόμενοι σε παραλία της Αττικής
|SOOC

Ποδαρικό με 44 υπό σκιάν ο Αύγουστος – Συνθήκες ακραίου καύσωνα ως και την Πέμπτη

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2021, 10:02

Ο Αύγουστος, μήνας μελτεμιών υποτίθεται, μπήκε με έναν τρομακτικό καύσωνα με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν θερμοκρασίες ως καια 44 βαθμούς Κελσίου υπό σκιάν και τα χειρότερα να έπονται.

Σύμφωνα με το meteo.gr, από τη Δευτέρα η τροφοδότηση θερμών αερίων μαζών από την Αφρική αναμένεται να ενταθεί. Έτσι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω αισθητή άνοδο και μέχρι την Πέμπτη, 5 Αυγούστου, θα επικρατήσουν συνθήκες ακραίου καύσωνα οι οποίες θα είναι πολύ δυσμενείς για τον πληθυσμό και συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή. Οι μέγιστες που αναμένονται θα είναι της τάξης των 43-45 βαθμών κατά μέσο όρο, ενώ σε τοπικό επίπεδο, λόγω του αναγλύφου της χώρας και των μεταβολών της διεύθυνσης του ανέμου, οι μέγιστες ενδέχεται να φτάσουν τους 46-47 βαθμούς Κελσίου!

Επιπλέον πρόβλημα είναι ότι οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα υψηλές και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πιο αναλυτικά, η θερμοκρασία την Κυριακή θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 42 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο και στη Θεσσαλία από 17 έως 44 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 44 βαθμούς βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 41 βαθμούς Κελσίου, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 22 έως 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τοπικά στους 43 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και στα πελάγη από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένονται συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 31 έως 42 βαθμούς.

Ιδια θα είναι και η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, με νότιους ανέμους 3-4 μποφόρ και τη θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης να κυμαίνεται από 28 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (meteo.gr) ο υδράργυρος έφτασε ή ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου, σε 87 σταθμούς, ενώ η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία ήταν 44,6 βαθμοί Κελσίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...