367
|

Μαξίμου για Μαρινάκη: Ιδού ο φανερός ηγέτης της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2019, 15:20

Μαξίμου για Μαρινάκη: Ιδού ο φανερός ηγέτης της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2019, 15:20

Χωρίς να απαντά επί της ουσίας, το Μαξίμου αντέδρασε στη συνέντευξη – ποταμό του Βαγγέλη Μαρινάκη, σχολιάζοντας με  νόημα ότι πλέον αποκαλύφθηκε «ο πραγματικός αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας».

Κάνοντας όπως ήταν επόμενο, αναφορά στις δικαστικές περιπέτειες του εφοπλιστή, με τελευταία την παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση των «στημένων» στο ποδόσφαιρο, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού εξαπολύει δριμεία επίθεση στον «εχθρό» που ακούει στο όνομα Μαρινάκης, αποφεύγει όμως να απαντήσει αν όντως ο Νίκος Παππάς (καθ’ υπόδειξην του Αλέξη Τσίπρα) του ζήτησε να δανείσει χρήματα στον επιχειρηματία Καλογρίτσα για πάρει τηλεοπτική άδεια.

 «Επιτέλους», αρχίζει η ανακοίνωση του Μαξίμου, «ο πραγματικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Μαρινάκης, διαπιστώνοντας προφανώς την ανεπάρκεια του κ. Μητσοτάκη, αποφάσισε να εμφανιστεί δημόσια».

«Ο γνωστός εφοπλιστής, εκδότης, και κατηγορούμενος» –όπως δεν παραλείπει να σημειώσει το πρωθυπουργικό Γραφείο- «βγαίνει μπροστά ακριβώς μία μέρα μετά την οριστικοποίηση της παραπομπής του σε δίκη για κακούργημα για τα ‘στημένα’», τονίζεται και ακολουθεί ολομέτωπη επίθεση κατά του εφοπλιστή και διοικητικού ηγέτη του Ολυμπιακού, που όπως καταγγέλλεται στην ανακοίνωση:

  • Ερευνάται από τη Δικαιοσύνη για εμπορία δύο τόνων ηρωίνης, και για μια σειρά άλλα εγκλήματα, αλλά εκτοξεύει απειλές, ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος στην ιστορία Πρωθυπουργός που θα καταδικαστεί για «σκευωρία» εναντίον του. Τον ενημερώνουμε ότι πρέπει να περιμένει στη σειρά μετά τους κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Γεωργιάδη γιατί προηγείται η δήθεν «σκευωρία» της Novartis.
  • Χρηματοδοτεί τη ΝΔ, έχει κουμπαριές με την οικογένεια Μητσοτάκη, στηρίζει με κάθε μέσο τη Δεξιά, και την άκρα Δεξιά, αλλά δηλώνει ότι δεν έχει καμιά σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση, ή με άλλο κόμμα.
  • Εχει μετατρέψει τις εφημερίδες που ελέγχει σε όπλα τοξικού πολέμου κατά της Αριστεράς, αλλά δηλώνει ότι αυτός είναι που άφησε ελεύθερους τους δημοσιογράφους του να γράφουν τη γνώμη τους.
  • Πρέπει να ψάξει πολύ κανείς για να βρει πλοίο του με ελληνική σημαία, αλλά δηλώνει πατριώτης και… Μακεδονομάχος.

«Προφανώς, οι μεταχρονολογημένες δήθεν αποκαλύψεις του, ενόψει και των εκλογών, έχουν την αξιοπιστία που τις προσδίδουν ο βίος και η πολιτεία του», σημειώνει το Μαξίμου σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει την σημασία των λεγομένων του κ. Μαρινάκη και καταλήγει:

«Ας είναι πάντως βέβαιος, ότι την παλινόρθωση της σαπίλας που ονειρεύεται για να γλιτώσει, ως φανερός ηγέτης πλέον της ΝΔ, δεν θα την επιτρέψει ο ελληνικός λαός».