308
Καλωσόρισμα με αγκώνες, ελέω κορονοϊού, στο αεροδρόμιο για το πρωθυπουργικό ζεύγος | ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη στο Ισραήλ

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2020, 10:43
Καλωσόρισμα με αγκώνες, ελέω κορονοϊού, στο αεροδρόμιο για το πρωθυπουργικό ζεύγος
|ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη στο Ισραήλ

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2020, 10:43

Είναι το πρώτο ταξίδι του Πρωθυπουργού ύστερα από τρεις μήνες… εγκλεισμού του στη χώρα, λόγω κορονοϊού. Το πρωί της Τρίτης το πρωθυπουργικό αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ για μια εξόχως σημαντική συνάντηση με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Δεν είναι μόνο ο τουρισμός –που έχει γίνει προτεραιότητα για τον Πρωθυπουργό, με τους ειδικούς να λένε ότι αναμένουμε ως και ένα εκατ. ισραηλινούς τουρίστες εφέτος, όταν ανοίξουν οι πτήσεις– στην κορυφή της ατζέντας.

Το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη γίνεται εν μέσω τουρκικής προκλητικότητας και με ραγδαίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και στη Λιβύη. Το «ζήτημα Ερντογάν» είναι στο τραπέζι των συζητήσεων με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος εξάλλου έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη χημεία με τον κ. Μητσοτάκη και αποτελεί σύμμαχο της Ελλάδας απέναντι στις επιδιώξεις της Αγκυρας.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί και με τον ισραηλινό υπουργό Αμυνας Μπενιαμίν Γκατζ, καθώς και με τον στρατηγό ε.α. και υπουργό Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι.

Ο κ. Μητσοτάκης αφίχθη το πρωί στο «Μπεν Γκουριόν», συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, αλλά και επικεφαλής ενός ευρύτατου υπουργικού κλιμακίου.

Οι συναντήσεις των δύο πλευρών θα γίνουν στο ξενοδοχείο «Waldorf» στο κέντρο της Ιερουσαλήμ και η πρωθυπουργική ατζέντα ανοίγει με το πρώτο τετ α τετ του κ. Μητσοτάκη, διάρκειας μιάμισης ώρας, με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Το τελευταίο ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στο εξωτερικό ήταν στις 10 του περασμένου Μαρτίου, όταν είχε γίνει δεκτός στη Βιέννη από τον καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Ιερουσαλήμ φαίνεται ότι «κλείδωσε» κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στις 21 Μαΐου, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...