206
Οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων εν δράσει | Δήμος Καμσής / IntimeNews

Ξεκίνησαν οι περιπολίες της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στο ΕΚΠΑ

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2022, 15:39
Οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων εν δράσει
|Δήμος Καμσής / IntimeNews

Ξεκίνησαν οι περιπολίες της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στο ΕΚΠΑ

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2022, 15:39

Την πρώτη τους εμφάνιση έκαναν οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημιούπολη τη Δευτέρα.

Σε συνεργασία με τις πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ, η Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα ξεκινήσει περιπολίες με στόχο την προστασία των υποδομών στο εξωτερικό του campus της Πανεπιστημιούπολης καθώς και σε σημεία όπου υπάρχει παραβατικότητα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι η αστυνομία ενεργεί με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα και ότι όλα θα εξελιχθούν βάσει συγκεκριμένου σχεδίου.

Δήμος Καμσής / IntimeNews

Οπως είχε δηλώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, οι ΟΠΠΙ βρίσκονται από την περασμένη Παρασκευή στη διάθεση τεσσάρων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΑΠΘ) και ήδη οι επικεφαλής των ομάδων έχουν επισκεφθεί τους χώρους των πανεπιστημίων και βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις πρυτανικές Αρχές για το ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις τους από τη στιγμή που θα αναλάβουν υπηρεσία, με βάση τα σχέδια ασφαλείας των πανεπιστημίων.

Σημειώνεται ότι στο ΑΠΘ έχουν ήδη τοποθετηθεί ειδικές πύλες (τουρνικέ) σε δύο σημεία, οι οποίες φρουρούνται από την αστυνομία. Δύο διμοιρίες ΜΑΤ παραμένουν μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή βιβλιοθήκης σε χώρο ο οποίος προηγουμένως τελούσε υπό κατάληψη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...